Αγροτικά

Πυρηνοτρήτης στην ελιά – Συστάσεις

Η πρώτη γενεά πυρηνοτρήτη αναπτύσσεται στα άνθη (ανθόβια γενεά), η δεύτερη αναπτύσσεται στον καρπό (καρπόβια) και η τρίτη στο φύλλωμα (φυλλόβια γενεά).

Βρίσκεται σε εξέλιξη η ̟πτήση που θα δώσει την καρπ̟όβιας γενιάς. Την τελευταία εβδομάδα παρατηρήθηκαν πολλές συλλήψεις του εντόμου στις παγίδες παρακολούθησής του.

Συστάσεις: Η κρισιμότερη περίοδος για την προστασία της παραγωγής από τον πυρηνοτρήτη θεωρείται η περίοδος της καρπόβιας γενεάς, η οποία επιφέρει ουσιαστικές ζημιές στην ήδη διαμορφωθείσα παραγωγή. Μεγαλύτερη ανάγκη προστασίας έχουν ελαιώνες με μέτρια καρποφορία.

Συνιστάται εφαρμογή εγκεκριμένων εντομοκτόνων το διάστημα 31 Μαΐου έως 03 Ιουνίου εναντίον των νεαρών προνυμφών του εντόμου. Επανάληψη σε 14 ή 28 ημέρες (εξαρτάται από το σκεύασμα), εφόσον απαιτείται.

Για αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας να τηρείται το όριο του μέγιστου αριθμού εφαρμογών με το ίδιο σκεύασμα και οι επαναληπτικές εφαρμογές (εφόσον απαιτούνται κρινόμενες από την επιμονή υψηλών πληθυσμών του εχθρού μετά τον 1ο ψεκασμό), να γίνονται με εναλλαγή με σκευάσματα από διαφορετική ομάδα δράσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button