Αθλητικά

Πως επηρεάζει τα τοπικά πρωταθλήματα ο υποβιβασμός του Τσικλητήρα Πύλου

Ο υποβιβασμός του Τσικλητήρα Πύλου από την Γ’ εθνική επηρεάζει και τα τοπικά πρωταθλήματα καθώς με βάση την προκήρυξη της ΕΠΣ Μεσσηνίας, διαφοροποιείται ο αριθμός των ομάδων που ανεβαίνουν αλλά και υποβιβάζονται από τις τοπικές κατηγορίες.

Πριν δούμε πως ακριβώς διαμορφώνεται η κατάσταση, να θυμίσουμε ότι την περασμένη Κυριακή ο Τσικλητήρας υποβιβάστηκε και μαθηματικά από την Γ’ εθνική. Μοναδική, μικρή, ελπίδα είναι να κερδίσει την ένσταση που έχει κάνει για αντικανονική συμμετοχή παίκτη της Ζακύνθου στο μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδι που έγινε πριν δύο εβδομάδες. Αν δικαιωθεί, κάτι που δεν φαίνεται πιθανό, θα πάρει 3 βαθμούς, ωστόσο και πάλι θα έχει μόνο μαθηματικές πιθανότητες καθώς θα θέλει δύο νίκες και δύσκολο συνδυασμό αποτελεσμάτων στα υπόλοιπα ματς.

Αν λοιπόν δεν επαληθευτεί το παραπάνω απίθανο σενάριο και ο Τσικλητήρας υποβιβαστεί η κατάσταση στο τοπικό διαμορφώνεται ως εξής:

Στην Α’ τοπική δεν αλλάζει κάτι όσον αφορά τον πρωταθλητή που ανεβαίνει απευθείας στην Γ’ εθνική. Οσον αφορά τον υποβιβασμό όμως, υπάρχει διαφοροποίηση καθώς δεν θα πέσουν δύο αλλά τρεις ομάδες. Αυτό σημαίνει ότι Μιλτιάδης και Αναγέννηση δεν έχουν ουσιαστικές ελπίδες, ενώ ο Ολυμπιακός που είναι στην 14η θέση θα προσπαθήσει να κυνηγήσει το Ασπρόχωμα που έχει 6 βαθμούς περισσότερους και είναι στην 13η θέση.

Η Α1 τοπική είναι η μοναδική κατηγορία που δεν αλλάζει κάτι, αφού βάση της προκήρυξης, σε κάθε περίπτωση ανεβαίνουν οι τρεις πρώτοι και υποβιβάζονται οι τρεις τελευταίοι.

Στην Β’ τοπική οι ομάδες που θα πάρουν τα εισιτήρια ανόδου στην Α1 θα είναι πλέον 3 και όχι 4 όπως θα συνέβαινε αν έμενε ο Τσικλητήρας. Ετσι θα ανέβουν απευθείας οι πρωταθλητές των δύο ομίλων ενώ οι δύο ομάδες που θα πάρουν τη 2η θέση θα παίξουν μπαράζ για να αναδειχθεί η τρίτη ομάδα που θα ανέβει. Οσον αφορά τον υποβιβασμό δεν αλλάζει κάτι, καθώς σε κάθε περίπτωση πέφτουν δύο ομάδες, οι ουραγοί των δύο ομίλων.

Στην Γ’ τοπική υπάρχει διαφοροποίηση στις θέσεις ανόδου που πλέον είναι 2 και όχι 3 όπως θα συνέβαινε αν έμενε ο Τσικλητήρας. Ετσι Θύελλα Μερόπης και Ακαδημία Πάμισος είναι οι ομάδες που θα ανέβουν στην Β’ τοπική.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button