Τεχνολογία

Πόσο ακριβά μπορεί να πουληθεί ένα σπάνιο videogame; Δόθηκε το εξωπραγματικό ποσό των 660.000 δολαρίων!

Μια σπάνια κόπια του Super Mario Bros. για το NES έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ, αφού έπιασε σε δημοπρασία το εξωπραγματικό ποσό των 660 χιλιάδων δολαρίων. Είναι όμως αυτό κάτι νέο στην αγορά των videogames;

Η απάντηση είναι «όχι». Οι συλλέκτες είναι άνθρωποι που έχουν δαπανήσει αρκετά χρήματα για να αποκτήσουν κομμάτια που έχουν ιστορική αξία, αλλά βρίσκονται και σε εξαιρετική κατάσταση. Το πιο περίεργο δε είναι πως μερικά από αυτά τα κομμάτια γίνονται σπάνια, είτε λόγω κατασκευαστικών λαθών, είτε λόγω περιορισμένου αριθμού αντιτύπων, είτε γιατί μέσα στην πορεία των ετών, οι ιδιοκτήτες τους τα έχουν κρατήσει σε άριστη κατάσταση. Πάμε να δούμε μερικές πολύ ιδιαίτερες περιπτώσεις.

Gamma Attack
Ένα αντίτυπο του παιχνιδιού Gamma Attack (που κυκλοφόρησε για τον Atari 2600) ανέβηκε στο eBay στα τέλη της δεκαετίας των 2000s και κατάφερε να πιάσει τιμή 500.000 δολαρίων! Ο νέος του ιδιοκτήτης είναι ο συλλέκτης Anthony DeNardo.

Nintendo World Championships
Η Nintendo κατασκεύασε στην εποχή των 90s 116 χρυσά cartridges του Nintendo World Championships και περιελάμβαναν μια σειρά από games. Ένα από αυτά τα cartridges βρέθηκε σε καλή κατάσταση και πουλήθηκε στην τιμή των 100.000 δολαρίων.

Stadium Events
Το 1987, η Nintendo κυκλοφόρησε το Stadium Events, ένα πολύ σπάνιο παιχνίδι με έμφαση στην άθληση. Το παιχνίδι εμφανίστηκε στις ΗΠΑ ένα χρόνο μετά και το 2017 ένα σπάνιο αντίτυπό του πουλήθηκε στην τιμή των 42.000 δολαρίων. Θεωρείται από τις πιο σπάνιες κυκλοφορίες στην ιστορία του gaming.

Kizuna Encounter
Το Kizuna Encounter είναι από τα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν σε πραγματικά ελάχιστα αντίτυπα. Δεν βγήκε ποτέ σε μαζική παραγωγή και εμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια 2-3 αντίτυπα σε διάφορες πλατφόρμες. Ένα από αυτά πουλήθηκε έναντι 13.500 δολαρίων.

Final Fantasy II
Το 1987, το Final Fantasy II κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία και πούλησε 1 εκ. αντίτυπα, ενώ άλλες 700.000 κόπιες έφτασαν στα χέρια παικτών στις ΗΠΑ. Ένα αντίτυπο από αυτά εμφανίστηκε σε άριστη κατάσταση και με την original συσκευασία του και πουλήθηκε έναντι 2.100 δολαρίων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button