Κόσμος

Πότε θα γίνει η ενθρόνιση του Καρόλου – Τα παράξενα πράγματα που κληρονόμησε από την Ελισάβετ

Στις 3 Ιουνίου αναμένεται να γίνει η τελετή ενθρόνισης του βασιλιά Καρόλου στη Βρετανία, όπως έγινε γνωστό από αξιωματούχους, που θέλησαν να διατηρηθεί η ανωνυμία τους.

Η τελετή ενθρόνισης στο Αββαείο του Ουέστμινστερ θα γίνει ακριβώς 70 χρόνια μετά την ενθρόνιση της μητέρας του Καρόλου, Ελισάβετ.

Η βασίλισσα Ελισάβετ ενθρονίστηκε στις 2 Ιουνίου του 1953, 16 μήνες αφότου έγινε μονάρχης. Η τελετή για την ενθρόνιση του Καρόλου θα γίνει στις 3 Ιουνίου 2023.

Εφόσον η ημερομηνία αυτή οριστικοποιηθεί, ο βασιλιάς θα περιμένει εννέα μήνες για την επίσημη τελετή, ενώ η τελετή για την ενθρόνιση της μητέρας του είχε γίνει 16 μήνες αφότου ανέβηκε στον θρόνο.

Είναι πιθανό ότι η 2α Ιουνίου θα είναι αργία στη Βρετανία, για να τιμηθεί η ενθρόνιση της Ελισάβετ και θα ακολουθήσει η αργία για την ενθρόνιση του Καρόλου .

Ο σχεδιασμός για την πρώτη ενθρόνιση βασιλιά στη Βρετανία μετά από 70 χρόνια άρχισε δύο μέρες μετά την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει καμία επίσημη ανακοίνωση.

Πηγές αναφέρουν στη Sun ότι ο Κάρολος επιθυμεί να γίνει μια πιο μικρής διάρκειας και χαμηλότερου κόστους τελετή, δεδομένης και της οικονομικής κρίσης στη Βρετανία, με την δραματική αύξηση του κόστους ζωής.

«Ο βασιλιάς γνωρίζει καλά τον αγώνα που κάνουν οι Βρετανοί και γι αυτό η επιθυμία του πραγματοποιηθεί, παρόλο που μία τελετή ενθρόνισης πρέπει να γίνει σωστά και να κρατηθούν οι παραδόσεις του παρελθόντος. Όμως επίσης πρέπει να είναι αντιπροσωπευτική μίας μοναρχίας στον σύγχρονο κόσμο», δήλωσε πηγή του παλατιού στη Mirror.

Ο βασιλιάς Κάρολος είναι ο γηραιότερος που γίνεται μονάρχης στη Βρετανία, καθώς είναι 73 χρόνων, ενώ ο βασιλιάς Ουίλιαμ IV ήταν 64 χρόνων όταν ανέβηκε στο θρόνο το 1830.

Τα παράξενα πράγματα που κληρονόμησε ο Κάρολος από την Ελισάβετ

Μαζί με την βασιλική κορώνα ο Κάρολος έχει κληρονομήσει και διάφορα παράξενα πράγματα που ανήκαν στην Ελισάβετ. Μεταξύ αυτών κύκνοι, σπάνιες νυχτερίδες και ένας βραβευμένος ταύρος!

Σύμφωνα με τη Sun ο Κάρολος κληρονόμησε διάφορα ζώα που ζουν στα βασιλικά κτήματα. Κύκνους, σπάνιες νυχτερίδες, έναν βραβευμένο ταύρο και άλογα. Αλλά του ανήκουν επίσης οι σπάνιες τρούφες που βρίσκονται σε κάποια κτήματα και ένα μοναδικό κελάρι με σπάνια κρασιά.

Στο Σάντρινγχαμ κληρονόμησε ένα κτήμα όπου καλλιεργούνται τρούφες, τις οποίες μάλιστα καλλιέργησε πρώτος ο πρίγκιπας Φίλιππος και μάλιστα με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Εκεί βρίσκονται και οι περίφημοι περιστερώνες της βασίλισσας, που τώρα πλέον πέρασαν στην ιδιοκτησία του βασιλιά Καρόλου.

Στην αίθουσα χορού του Μπαλμόραρ φωλιάζουν νυχτερίδες και μάλιστα ένα προστατευόμενο είδος. Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν ήθελε να τις διώξουν από εκεί και έτσι η αποικία των νυχτερίδων ανήκει πλέον στον Κάρολο.

Ο βασιλιάς είναι υπερήφανος ιδιοκτήτης του Γκουσγουρλάχ, ενός ταύρου ηλικίας τριών ετών, που κέρδισε το πρώτο βραβείο σε επίδειξη ταύρων που έγινε στη Σκωτία πριν από δύο χρόνια. Ο ταύρος αυτός ζει … βασιλικά, στο Μπαλμόραλ.

Ο Κάρολος κληρονόμησε επίσης ένα κελάρι στο υπόγειο του Μπάκιγχαμ, όπου φυλάσσονται κρασιά αξίας περίπου 2 εκατομμυρίων λιρών.

Επίσης ως βασιλιάς έχει τα δικαιώματα όλων των κύκνων στην Αγγλία και του ανήκει το άλογο Educator, που συμμετέχει σε βασιλικές κούρσες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button