ΚυπαρισσίαΠολιτιστικά - ΕκδηλώσειςΤοπικά Νέα

«Πότε θα ‘ρθει μιαν ‘Ανοιξη»: Μουσικά όργανα και φωνές μαγικές στην Κυπαρισσία [εικόνες]

«Πότε θα ‘ρθει μιαν ‘Ανοιξη»: Βιολί, βιόλα, βιολεντσέλο, πιάνο …μουσικά όργανα και φωνές μαγικές ακούστηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην ΑΙΘΟΥΣΑ «ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ»στην Κυπαρισσία.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Παιδείας Πολιτισμού Αλληλεγγύης Περιβάλλοντος Δήμου Τριφυλίας και η Επιτροπή «Ελλάδα, Τριφυλία 1821 -2021» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση διοργάνωσαν Μουσική Παράσταση με τίτλο «Πότε θα ‘ρθει μιαν ‘Ανοιξη».

Τη μουσική σύνθεση και διεύθυνση είχε ο Αθανάσιος (Σούλης) Ζέρβας, καταξιωμένος συνθέτης, σαξοφωνίστας, Καθηγητής στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης και Κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών & Τεχνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ο Δήμος Τριφυλίας τίμησε το Θανάση Ζέρβα για την προσφορά του στον πολιτισμό της Τριφυλίας με πλακέτα που του απένειμε ο Δήμαρχος Γεώργιος Λεβεντάκης.

Πριν την έναρξη της συναυλίας προηγήθηκε, σύντομη ομιλία από το συνθέτη με θέμα «Η επίδραση του Δημοτικού Μέλους (Κλέφτικο Τραγούδι) στη Λόγια Μουσική Δημιουργία».
Ακούστηκε μελοποιημένη ποίηση, από τον Αθ. Ζέρβα, των εθνικών και σύγχρονων ποιητών Ρ. Φεραίου, Δ. Σολωμού, Α. Βαλαωρίτου, Κ. Κρυστάλλη, Γ. Θέμελη, Ν. Πούλου, Φ. Μαυρογιώργη, καθώς και των Τριφύλιων ποιητών Χ. Πλακονούρη, Κ. Κόλλια (πρώην Δημάρχου), Α. Γιαννόπουλου, Κ. Καπελούζου, Β. Παπαδόπουλου, Γ. Χαλιακόπουλου, υπό μορφή επικών τραγουδιών.
Επίσης, ακούστηκαν αποσπάσματα από τα απομνημονεύματα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, του Νικηταρά και του Μακρυγιάννη, σε έμμετρη απόδοση από τον Γρηγόριο Χαλιακόπουλο, σε μορφή επικής καντάτας επίσης μελοποιημένης από τον Αθ. Ζέρβα.
Δείτε εικόνες:
 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button