Οικονομία

Πότε πληρώνονται συντάξεις και επιδόματα – Όλες οι ημερομηνίες

Εβδομάδα πληρωμών ξεκινά την Δευτέρα, καθώς θα καταβληθούν οι συντάξεις όλων των πρώην ταμείων, αλλά και τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ στις 30 Σεπτεμβρίου.

Την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου ξεκινά η καταβολή των συντάξεων Οκτωβρίου του 2020 από τον ΕΦΚΑ και θα ολοκληρωθεί στις 29 του μήνα. Οι συνταξιούχοι θα πληρωθούν σε διαφορετικές ημερομηνίες ανά πρ.Ταμείο, ενώ θα λάβουν τις επικουρικές συντάξεις τους ταυτόχρονα με τις κύριες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε το ακόλουθο πρόγραμμα προπληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεων:

– Στις 23 Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Τετάρτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

– Στις 25 Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Παρασκευή θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

– Στις 28 Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).

– Στις 29 Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

 

Τα επιδόματα

Την τελευταία εργάσιμη του μήνα θα πληρωθούν όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ στους δικαιούχους τους.

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου πληρώνεται η τέταρτη δόση για το Επίδομα Παιδιού, συνολικής δαπάνης 156.000.000 ευρώ.

Την ίδια ημέρα θα καταβληθεί το επίδομα γέννας μηνός Σεπτεμβρίου, σε εκείνους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 31-8-2020.

Υπενθυμίζεται πως το επίδομα γέννας καταβάλλεται σε δύο ισόποσες δόσεις των 1.000 ευρώ. Η πρώτη δόση καταβάλλεται τον επόμενο μήνα από τη γέννηση του παιδιού και η δεύτερη δόση μετά από πέντε μήνες από τον μήνα γέννησης του παιδιού.

Την έγκριση της δαπάνης ύψους 29.500.000 ευρώ για την καταβολή του Επιδόματος Ενοικίου μηνός Σεπτεμβρίου, ενέκρινε ο ΟΠΕΚΑ. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι αιτήσεις οι οποίες συμπληρώνουν το 6μηνο ισχύος τους δύναται να ανανεωθούν αυτόματα για έξι ακόμη μήνες, εφόσον εξακολουθούν να πληρούνται οι όροι και προϋποθέσεις του προγράμματος.

Στις 30 του μήνα πληρώνεται και το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα μηνός Σεπτεμβρίου. Αιτήσεις για το πρόγραμμα μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά, είτε μέσω των Δήμων, είτε μέσω των Κέντρων Κοινότητας ή από τους αιτούντες απευθείας, συμπληρώνοντας την αίτηση που διατίθεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.keaprogram.gr.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button