Ελλάδα

Πώς θα εξετάζονται από παθολόγο και όσοι δεν έχουν οικογενειακό γιατρό

Ο υπουργός σημείωσε ότι δεν θα υπάρξει, επίσης, κανένας αποκλεισμός από τη συνταγογράφηση και την παραπεμπτικογραφια για όλους τους παθολόγους

Απρόσκοπτα θα συνεχισθεί η εξυπηρέτηση των πολιτών από τους παθολόγους οικογενειακούς γιατρούς, χωρίς να αποκλείονται όσοι πολίτες δεν έχουν εγγραφεί στον οικογενειακό γιατρό έως τις 31 Δεκεμβρίου. Ως προς το θέμα της παραπομπής ασθενών από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα στα νοσοκομεία, η διαδικασία δεν θα αφορά τους παθολόγους, συμβεβλημένους ή μη. Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, στην αντιπροσωπεία της Επαγγελματικής Ένωσης Παθολόγων Ελλάδας(ΕΕΠΕ).

Σύμφωνα με την ΕΕΠΕ ο υπουργός σημείωσε ότι δεν θα υπάρξει, επίσης, κανένας αποκλεισμός από τη συνταγογράφηση και την παραπεμπτικογραφια για όλους τους παθολόγους. Το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται την έκδοση υπουργικής απόφασης με την οποία η δημιουργία και διαχείριση του Ατομικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας θα είναι εφικτή για όλους τους παθολόγους συμβεβλημένους ή μη.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τους γιατρούς, συζητήθηκε η δυνατότητα βελτίωσης των όρων των συμβάσεων των ήδη συμβεβλημένων οικογενειακών γιατρών και υπήρξε διάθεση βελτίωσης τους.

Όσον αφορά προκηρύξεις νέων θέσεων – συμβάσεων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ο υπουργός υποσχέθηκε να εξετάσει τη δυνατότητα να προκηρύσσονται θέσεις ειδικών παθολόγων ανεξάρτητα από αντίστοιχες που θα προκηρύσσονται για γενικούς γιατρούς και παιδιάτρους, με κατάργηση του διαζευκτικού ή στις προκηρύξεις των θέσεων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button