Οικονομία

Πώς θα «χτίζεται» το αφορολόγητο σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση

Οι διεργασίες στο οικονομικό επιτελείο βρίσκονται σε εξέλιξη

Πολλά είναι τα σενάρια τα οποία ακούγονται πως θα ακολουθήσει η κυβέρνηση όσον αφορά το αφορολόγητο αλλά και τις μειώσεις των φόρων στα νοικοκυριά για τα οποία έχει δεσμευτεί.

Οι διεργασίες στο οικονομικό επιτελείο βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ ανώτερος αξιωματούχος, δηλώνει σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», ότι το νομοσχέδιο μπορεί να έρθει προς ψήφιση τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο.

Τι προβλέπει το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου 

Σταθερό αφορολόγητο όριο εισοδήματος 6.500 ευρώ για μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες, το οποίο θα χτίζεται με ηλεκτρονικές συναλλαγές που θα αντιστοιχούν στο:

  • 10% του εισοδήματος για τους έχοντες εισοδήματα έως 10.000 ευρώ
  • 15% του ετήσιου εισοδήματος για φορολογούμενους με εισοδήματα από 10.001 έως 30.000 ευρώ
  • 20% για εισοδήματα από 30.001 ευρώ και πάνω
  • Προσαυξημένο αφορολόγητο όριο 8.636 ευρώ. Για να κερδίσει ο φορολογούμενος το μεγαλύτερο αφορολόγητο όριο, θα πρέπει να έχει πραγματοποιήσει πρόσθετες δαπάνες με ηλεκτρονικό χρήμα. Το αφορολόγητο των 8.636 ευρώ διατηρείται, αλλά οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν περισσότερα για να το «χτίσουν».

Επίσης, προβλέπεται η αύξηση του αφορολόγητου ορίου κατά 1.000 ευρώ για όσους έχουν παιδιά. Για παράδειγμα, ένας μισθωτός με ένα παιδί θα έχει αφορολόγητο όριο εισοδήματος 9.636 ευρώ και ένας μισθωτός με δύο παιδιά θα έχε 10.636 από 9.090 ευρώ που είναι σήμερα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button