Lifestyle

Πώς μια 18χρονη Tiktoker κατάφερε να συγκεντρώσει 16 εκατ. followers μέσα σε δύο χρόνια

Τι πρέπει να κάνει κάποιος για να κερδίσει 100.000 δολάρια ετησίως μέσω του περιεχομένου που «ανεβάζει» στο TikTok

Η νεαρή Μπρουκ Μονκ, σε λιγότερο από δύο χρόνια, κατάφερε να γίνει μια από τις πιο γνωστές TikTokers παγκοσμίως. Έχει συγκεντρώσει πάνω από 16 εκατομμύρια οπαδούς στο TikTok, την ψηφιακή πλατφόρμα που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους νέους.

Η Μονκ δημοσίευσε την πρώτη της ανάρτηση στην ψηφιακή πλατφόρμα τον Σεπτέμβριο του 2019 και έκτοτε ο αριθμός των ακολούθων της κατάφερε να αγγίξει τα 16,1 εκατομμύρια, ενώ έχει συγκεντρώσει συνολικά περισσότερα από 1,2 δισεκατομμύρια likes. Η 18χρονη Αμερικανίδα, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε σε συνέντευξή της στο CNBC, δήλωσε πως δεν ήταν πρωταρχικός της στόχος να γίνει παγκοσμίως γνωστή ούτε όμως και να έχει τόσους πολλούς ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αντιθέτως, της άρεσε από την αρχή να δημιουργεί ψηφιακό περιεχόμενο για την ίδια και το κοινό της.

«Μου αρέσει να έχω κοινό, μου αρέσει να διαβάζω τα σχόλια των ανθρώπων, μου αρέσει να αλληλεπιδρώ με ανθρώπους», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μονκ, εξηγώντας ότι το γεγονός πως στην αρχή δεν την ήξερε σχεδόν κανείς στο TikTok την παρότρυνε να δημοσιεύσει περισσότερα βίντεο. Σταδιακά, όλο και περισσότερα άτομα της έκαναν σχόλια και τη ρωτούσαν πράγματα για εκείνη και τη ζωή της, κάτι που είχε αρχίσει πραγματικά, να απολαμβάνει.

Η νεαρή TikToker αποκαλύπτει πως το μυστικό της δημιουργίας ενός δημοφιλούς λογαριασμού σε μια πλατφόρμα όπως το TikTok είναι «να δημιουργεί και να δημοσιεύει κανείς ψηφιακό περιεχόμενο με το οποίο πολλοί άνθρωποι θα μπορούν να ταυτιστούν». Ακόμη, η Μονκ υποστηρίζει πως είναι πολύ σημαντικό για τους ψηφιακούς δημιουργούς – influencers να μην αλλάξουν το στυλ του περιεχομένου τους, ούτε όμως και τη στάση τους προς το κοινό. Διαφορετικά, η δημοτικότητά τους θα μπορούσε να επηρεαστεί αρνητικά. Παρά τις σχετικές ερωτήσεις, η ίδια δεν θέλησε να αποκαλύψει το χρηματικό ποσό που κερδίζει από τη δουλειά της στο TikTok. Σύμφωνα με στοιχεία από την πλατφόρμα Lickd.co, για να κερδίσει κανείς 100.000 δολάρια ετησίως στο TikTok θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 10.000 συνδρομητές ή οπαδούς και να λαμβάνει περισσότερες από 270 εκατομμύρια προβολές κλιπ το χρόνο.

Η δημοτικότητα του TikTok εκτοξεύθηκε στα ύψη εν μέσω της πανδημίας. Από τον Ιούνιο του 2020, ο συνολικός αριθμός των ενεργών χρηστών στις ΗΠΑ αυξήθηκε σε περισσότερα από 91 εκατομμύρια, από τα 27 εκατομμύρια του 2019.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button