Site icon Γαργαλιάνοι Online – Οι ειδήσεις και τα νέα της Τριφυλιας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου στην ώρα τους!

Πώς να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου – Δέκα «χρυσοί» κανόνες

Η εξελισσόμενη πανδημία του νέου κορωνοϊού έφερε στην επιφάνεια την αξία και σημασία της υγείας αλλά και της κατάστασης θρέψης για όλους.

Πολλοί διερωτώνται πώς μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημά τους και αναζητούν πρακτικούς τρόπους βελτίωσης για τους διαγνωστικούς δείκτες υγείας τους, τη διατροφή και τη φυσική τους κατάσταση.

Η καλή θρέψη αποτελεί πλεονέκτημα για τα όλους, όχι μόνο εν μέσω της πανδημίας COVID-19, αλλά και σε κάθε περίοδο έξαρσης της γρίπης, ή άλλων ιώσεων. Η αντοχή, η ενδυνάμωση του οργανισμού και η καλή υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος εξαρτώνται από γονιδιακούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες και δεν χτίζονται από την μία μέρα στην άλλη, αλλά σταδιακά μέσω ενός -όσο το δυνατόν- πιο υγιούς τρόπου ζωής.

Οι 10 κανόνες για πιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα

Η Ιωάννα Αδαμίδου MS, RD, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος & Βιολόγος Υπεύθυνη Bioiatriki+Nutrition, μας αναλύει τον δεκάλογο του υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος:

Βγείτε 15-20 λεπτά στον ήλιο και καταναλώστε λιπαρά ψάρια, πλούσια σε βιταμίνη D. Η ανεπάρκεια βιταμίνης D σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης λοιμώξεων αλλά και αυτοάνοσων νοσημάτων.

Συμπεριλάβετε τη βιταμίνη D στις διαγνωστικές σας εξετάσεις και ρωτήστε τον διαιτολόγο-διατροφολόγο για τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη D, έτσι ώστε να τα εντάξετε υποστηρικτικά στη διατροφή σας.

Πηγή: iatropedia

 

Photo by Alexander Mils on Unsplash

Exit mobile version