Αστυνομικά

Π. Πούπουζας: “Οι αρχές μου είναι η Δικαιοσύνη, η συνέπεια, η αγάπη γι’ αυτό που κάνω”

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή βρέθηκε ο Υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας Παναγιώτης Πούπουζας ώστε να επικυρωθεί, όπως προβλέπεται, ο διορισμός του στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας, μία από τις πιο δύσκολες υπηρεσίες του Σώματος.

Ο κύριος Θεοδωρικάκος που έκανε την εισήγηση ανέφερε ότι ο κύριος Πούπουζας από την πορεία του στο Σώμα που ξεκίνησε το 1987 έχει όλα τα εχέγγυα για να ανταποκριθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτή τη θέση.

‘’Εκτιμώ προσωπικά ιδιαίτερα την ετοιμότητά του, η οποία κάνει το κύρος του ευρύτερο και τον ίδιο ιδιαίτερα αποδεκτό από τους αξιωματικούς, τους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας, γιατί είναι πάντα προσηλωμένος στο καθήκον και στην τήρηση της δημοκρατικής νομιμότητας’’ σημείωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο κύριος Πούπουζας στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στην πορεία του στο Σώμα, στη θητεία του στην Ασφάλεια Καλαμάτας, στην Αργολίδα, στη Μεσσηνία και στη ΓΕΠΑΔ Πελοποννήσου ως Γενικός και έκανε μεταξύ άλλων, αναφορά στα ιδιοκτησιακά του στοιχεία.

‘’Οι αρχές μου είναι η Δικαιοσύνη, η συνέπεια, η αγάπη γι’ αυτό που κάνω’’, είπε μεταξύ άλλων ο κύριος Πούπουζας.

Αναφέρθηκε στην οικογένειά του και στις σπουδές των παιδιών του.

Ακολούθησαν ομιλίες των μελών της Επιτροπής και στη συνέχεια ξαναπήρε το λόγο ο κύριος Πούπουζας.

– ”Δεν έχω αναλάβει ακόμη καθήκοντα. Ευελπιστώ μετά από αυτή τη διαδικασία. Έχω πει στην Υπηρεσία μου να μου φέρουν ένα κρεβάτι γιατί δεν έχω άλλο χώρο, για να βρίσκομαι εκεί όλη την ημέρα. Επίσης έχω κλείσει ένα δωμάτιο σε κοιτώνες αστυνομικούς για να μένω και επαναλαμβάνω ότι έχω ένα σκούτερ και θέλω να φύγω, όποτε φύγω και θα φύγω με αυτό το σκούτερ. Τελεία και παύλα. Καθαρότητα, δικαιοσύνη, σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτά που με διακρίνουν μέχρι τώρα, αυτά θα συνεχίσω και από αύριο το πρωί, για να μη σας πω ότι αν μου επιτρέψετε, μετά από μισή ώρα. Δεν είναι αυτοσκοπός μου να γίνω κάτι στην αστυνομία. Να πετύχω, να κάνω. Είμαι ένα παιδί από ένα χωριό. Τον κύριο Υπουργό δεν τον ήξερα καν, ως Υπουργός μας τίποτε άλλο. Εγώ βρισκόμουν στην Τρίπολη και κοιμόμουν μέσα στην αστυνομία, 3 ½ χρόνια…

-Εννοείται ότι σε κάθε περίπτωση θα εφαρμόσω αυτό που λέει το Σύνταγμα και οι νόμοι της χώρας μας…

-Δεν έχω να πω κάτι, ούτε για δημοσιεύματα, ούτε τίποτα. Εγώ αναλαμβάνω, σε λίγο και από εδώ και πέρα θα δίνω λόγο. Για πριν δεν έχω άποψη. Τελειώνοντας επειδή η διαφθορά κλονίζει τους θεσμούς της χώρας μας, θέλω να βάλω ένα λιθαράκι σε αυτό, πιστέψτε με και θέλω να βελτιώσω την εικόνα της χώρας μας, αυτός είναι ο σκοπός μου και τίποτα άλλο. Δεν ξέρω τι θα καταφέρω. Αλλά πάω με αγνές, ειλικρινές προθέσεις. Έχω στα τέσσερα σημεία την οικογένειά μου. Η γυναίκα μου είναι στην Καλαμάτα, το παιδί μου είναι στην Ολλανδία, το άλλο είναι εδώ και εγώ θα είμαι σε αστυνομικό κοιτώνα. Και σας κοιτάω στα μάτια όλους. Εγώ δεν διακρίνω κανένα εδώ, καμμία παράταξη, δε με αφορά. Αυτό θα κάνω και το ορκίζομαι, όπως το κάνω 36 χρόνια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button