Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

«Ρίπεσι 1821-2021»: Το 2ο εικαστικό εργαστήρι με θέμα «Το 1821 αλλιώς…» πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία!

Στις 20/6/2021, η Επιτροπή «Ρίπεσι 1821-2021» πραγματοποίησε το 2ο εικαστικό εργαστήρι αφιερωμένο στη τέχνη της υφαντικής στην Κεφαλόβρυση (Ρίπεσι), συνδιοργανωτής του οποίου είναι η Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας «Ελλάδα – Τριφυλία 1821-2021», στον ανακαινισμένο χώρο του Κοινοτικού Ιατρείου της Κοινότητας.

Στις 11 το πρωί, μετά τις αναμνηστικές μας φωτογραφίες με φόντο ένα παλιό υφαντό, μικροί και μεγάλοι, έλαβαν πληροφορίες για το γιούκο, τα υφαντά σακούλια, τις βελέντζες, τις κουρελούδες, τα λιόπανα και τα υφάσματα για τις φορεσιές μιας άλλης εποχής, υφαντά απαραίτητα για τις καθημερινές ασχολίες. Όλοι είχαν την ευκαιρία να δουν έναν παλιό αργαλειό που βρισκόταν στο χώρο καθώς και πολλά είδη υφαντών για να θυμηθούν οι μεγαλύτεροι και να γνωρίσουν οι μικρότεροι τα εργαλεία για την παραγωγή υφασμάτων στο σπίτι στην προβιομηχανική εποχή.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες ζωγράφισαν σε ξύλο, ύφασμα και χαρτί μοτίβα εμπνευσμένα από τα υφαντά των προγόνων μας. Το αποτέλεσμα των καλλιτεχνών εντυπωσιακό, το οποίο και θα έχουμε όλοι την ευκαιρία να δούμε από 31/7/2021 – 22/8/2021 σε Έκθεση Εικαστικών στην Κεφαλόβρυση (Ρίπεσι).

Σκοπός της Επιτροπής ήταν η πραγματοποίηση 3 (τριών) εικαστικών εργαστηρίων, με το τρίτο να προγραμματίζεται για την Κυριακή 8/8/2021.

Στο σημείο αυτό, η Επιτροπή θα ήθελε να ευχαριστήσει την εικαστικό και εκπαιδευτικό Αμαλία Καρκούλια για την κατασκευή των μοτίβων σε ξύλινα πλακάκια, τις φωτογραφίες που υποστήριξαν το εργαστήρι και την βοήθεια που προσέφερε σε όλους μας από την καρδιά της.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button