Ελλάδα

Ραγδαίες εξελίξεις: Αφαιρέθηκε από τους γονείς του βρέφους που δαγκώθηκε από ποντίκια η επιμέλεια του παιδιού

Οι εισαγγελικές αρχές αφαίρεσαν από τους γονείς την επιμέλεια του μωρού που δαγκώθηκε από ποντίκια στο Διδυμότειχο και συνεχίζει να νοσηλεύεται μετά τα τραύματα που του προκάλεσαν τα τρωκτικά.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η απόφαση ελήφθη μετά την απολογία του 22χρονου πατέρα στην εισαγγελέα Ορεστιάδας, σύμφωνα με την οποία, μάλιστα, οι γονείς χάνουν την επιμέλεια και του δύο ετών παιδιού τους.

Ασκήθηκαν και διώξεις από την εισαγγελία, χωρίς έχει στοιχειοθετηθεί επακριβώς το κατηγορητήριο, καθώς η πορεία της υγείας του μωρού θα κρίνει εάν το ζευγάρι θα αντιμετωπίσει κατηγορίες για πλημμέλημα ή κακούργημα.

Ο πατέρας ζήτησε συγγνώμη για ότι συνέβη και υποστήριξε πως οι συνθήκες διαβίωσης του μωρού ήταν ικανοποιητικές, κάτι που ερευνούν οι αρμόδιες αρχές. Η μητέρα, που είναι μόλις 16 ετών, θα παραπεμφθεί σε δικαστήριο ανηλίκων.

Το βρέφος θα συνεχίσει τη νοσηλεία του σε νοσοκομείο της Αθήνας. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Δημήτρης Αδαμίδης, κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία του μωρού στην παιδοχειρουργική μονάδα πλαστικής χειρουργικής Παίδων του Αγία Σοφία γιατί στο νοσοκομείο της Αθήνας υπάρχουν όλες οι ειδικότητες και είναι καταλληλότερο με δεδομένο ότι η πλήρης αποκατάσταση και θεραπεία θα είναι πιθανόν μακροχρόνιες.

Η μικρή χειρουργήθηκε ήδη από παιδοχειρουργούς και πλαστικούς χειρουργούς. Μέχρι στιγμής, εκτιμάται ότι δεν συντρέχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή της, ωστόσο δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εμφάνισης σοβαρότατης λοίμωξης, όπως η λεπτοσπείρωση, που είναι βαρύτατη σε αυτή την ηλικία και η θεραπευτική αγωγή εφ’ όσον διαπιστωθεί, είναι τοξικότατη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button