Ελλάδα

Ραγδαίες εξελίξεις για την απώλεια στρατιωτικού υλικού στη Λέρο: Νέα στοιχεία για την «εξαφάνιση»

Τρομερή αναστάτωση και εκνευρισμό έχει προκαλέσει στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων η… εξαφάνιση στρατωτικού υλικού από τη ναυτική βάση της Λέρου, καθώς όσο περνούν οι ώρες τόσο μεγαλύτερες διαστάσεις λαμβάνει το περιστατικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το militaire.gr, ανάμεσα στο «στρατιωτικό υλικό» που αναζητείται, εκτός από τα δύο αντιαρματικά και τις «αμυντικού τύπου» χειροβομβίδες, περιλαμβάνονται και νάρκες κατά προσωπικού, αλλά και μια σειρά άλλων υλικών που έχουν να κάνουν με εκρηκτικές ύλες και την χρήση τους.
Η εξαφάνιση του υλικού δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά, καθώς παραμένει άγνωστο το πώς και το πότε «χάθηκαν» όλα αυτά από τις αποθήκες της Λέρου, χωρίς αυτές να έχουν οποιοδήποτε σημάδι διάρρηξης.
Σύμφωνα με αξιωματικούς που έχουν πραγματοποιήσει επιτόπιους ελέγχους, οι αποθήκες στη Λέρο είναι σύγχρονες και διαθέτουν και κάμερες ασφαλείας.
Στο πλαίσιο αυτό, έχει εκφραστεί και η άποψη ότι η όλη υπόθεση ενδέχεται να είναι και «λογιστικό λάθος», ωστόσο, η εκδοχή αυτή δεν φαίνεται να πείθει την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ.
Το militaire.gr αναφέρεται και σε φήμες -που δεν επιβεβαιώνονται- για παραιτήσεις που έχουν ζητηθεί σε υψηλό επίπεδο της στρατιωτικής ιεραρχίας και ταυτόχρονα διακινούνται πληροφορίες για κρίσεις Αρχηγών «σύντομα».
Υπενθυμίζεται ότι στη Λέρο ήδη βρίσκεται κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής μαζί με ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της ΕΛΑΣ. Οι αστυνομικοί θα ερευνήσουν τον χώρο ενώ παράλληλα γίνεται έρευνα από τις υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλας Παναγιωτόπουλος, σε δήλωσή του για την απώλεια στρατιωτικού υλικού στην υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου του Πολεμικού Ναυτικού, τόνισε πως «πρέπει να περιμένουμε το πόρισμα για το περιστατικό και να μην προβαίνουμε σε ανεύθυνα συμπεράσματα».

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button