Κόσμος

Ρώμη: Μεταλλικά κομμάτια από αεροπλάνο έπεσαν σαν βροχή στο έδαφος προκαλώντας ζημιές

Σαν … σφαίρες έπεφταν στο έδαφος μεταλλικά κομμάτια ενός αεροπλάνου Boeing 737 που απογειώθηκε από τη Ρώμη, με αποτέλεσμα να υπάρξουν ζημιές σε αυτοκίνητα και σπίτια, ενώ ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος να προστατευθεί.

Το απίθανο περιστατικό συνέβη όταν ένα αεροσκάφος της Norwegian Airlines μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης το Σάββατο παρουσίασε βλάβη στον ένα κινητήρα.

Τα θραύσματα του αεροπλάνου που έφταναν σε μήκος τα 20 περίπου εκατοστά έπεφταν σαν βροχή στο έδαφος.

Ένας μάρτυρας δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα «Il Messaggero»: «Ήταν σαν σφαίρες. Το πουκάμισό μου πήρε φωτιά». Τα περισσότερα κομμάτια έπεσαν γύρω από την περιοχή Isola Sacra και κατέστρεψαν τους κήπους μπροστά στα έκπληκτα μάτια των κατοίκων.

Ένας άλλος μάρτυρας δήλωσε: «Έμοιαζε με χαλάζι, αλλά ήταν μια ηλιόλουστη μέρα. Βγήκα στο μπαλκόνι και είδα πως ήταν μια θύελλα από χάλυβα και σίδηρο. Ούρλιαξα και μπήκα τρέχοντας στο σπίτι».

Σύμφωνα με τις δημοτικές πηγές, 25 αυτοκίνητα και 12 σπίτια υπέστησαν ζημιές. Ένας 54χρονος άνδρας χτυπήθηκε από ένα θραύσμα, αλλά δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Όπως δήλωσε, ένιωσε «τυχερός που είναι ζωντανός».

Ο δήμαρχος της περιοχής, Εστερίνο Μοντίνο, επιβεβαίωσε το συμβάν στην σελίδα του στο Facebook και κάλεσε για επείγουσα δράση για την αποφυγή περαιτέρω κινδύνου.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Περίπου στις 4:40 μ.μ. το Σάββατο, ένα αεροσκάφος που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Leonardo Da Vinci υπέστη βλάβη και έπρεπε να επιστρέψει. Κατά τη διάρκεια της απογείωσης, όμως, έχασε πολλά μεταλλικά κομμάτια που έπεσαν με μεγάλη ταχύτητα στο έδαφος, στη Via Mariotti στην περιοχή Isola Sacra. Κατά την πτώση τους, αυτά τα θραύσματα χτύπησαν παρκαρισμένα αυτοκίνητα, υπόστεγα και άλλα αντικείμενα, καταστρέφοντάς τα. Η τοπική αστυνομία, οι καραμπινιέροι και αξιωματικοί της πολιτικής προστασίας έσπευσαν στην περιοχή. Αυτό που συνέβη επιβεβαιώνει το θέμα της ασφάλειας που έχουμε θέση επανειλημμένα σε διάφορα φόρουμ. Ως διοίκηση έχουμε επανειλημμένα θέσει το πρόβλημα αυτό με το αεροδρόμιο. Πρέπει να επιλυθεί το θέμα, για την ασφάλεια των κατοίκων και των σπιτιών τους».

Οι ντόπιοι υποστηρίζουν την άποψη του δημάρχου και εκφράζουν φόβους για ένα πιθανό θανατηφόρο ατύχημα. Ένας κάτοικος δήλωσε στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης: «Πάντα έλεγα ότι ένα αεροσκάφος ή ένα κομμάτι του θα έρθει μια μέρα στο εσωτερικό του σπιτιού».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button