ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Σήμα κινδύνου για τη διαχείριση κρουσμάτων κορωνοϊού από τη Βάσω Μαρίνη: «Οι καιροί ου μενετοί»

Άρθρο της δικηγόρου κας Β. Μαρίνη

Άρχισα   να γράφω  το άρθρο μου αυτό έχοντας  την αίσθηση ότι  η  Κοινωνία έχει  αφεθεί στο έλεος του Θεού  για την καταπολέμηση της πανδημίας. Έτσι   η συναισθηματική κατάσταση της πλειοψηφίας των πολιτών διαγράφει   ταλάντωση  μεταξύ του τρόμου και της απάθειας .

Τις τελευταίες ημέρες  έγινε γνωστό ότι, ικανός  αριθμός    συμπολιτών μας  στη πόλη των Γαργαλιάνων έχει μολυνθεί από τον ιό. Ταυτόχρονα   διαπιστώνουμε  ότι δεν υπάρχει καμία μέριμνα  για   άμεση   ιχνηλάτηση   των επαφών των  κρουσμάτων, με τον σκοπό  να περιοριστεί η μόλυνση .

Τα   περί εμβολίου το οποίο θα μας σώσει, είναι   επικοινωνιακά τερτίπια αυτών που  θέλουν  να   απεκδυθούν  τις ευθύνες τους και να  πουλήσουν ένα παρήγορο παραμύθι στον κόσμο. Η  αλήθεια  είναι ότι,  ακόμα και αν αρχίσουν οι εμβολιασμοί τον Ιανουάριο  το αποτέλεσμα  της  ανοσίας στην κοινότητα (εφ όσον όλα πάνε καλά και τα εμβόλια αποδειχτούν αποτελεσματικά)  δεν θα επιτευχθεί νωρίτερα από τον επόμενο Σεπτέμβριο . Επομένως έχουμε  ένα Χειμώνα μπροστά μας, δίχως  πρόγραμμα, δίχως σύστημα,  δίχως  οργάνωση . 

Με αυτές τις σκέψεις, που είμαι σίγουρη ότι είναι και σκέψεις  πολλών  συμπολιτών μου  πιστεύω ότι  πρέπει  να  ενεργοποιηθεί  η κοινωνία  μας σε τοπικό επίπεδο  και να φροντίσει να οργανώσει στοιχειωδώς τα πράγματα για τις επόμενες  μέρες και  μήνες. Θα πρέπει λοιπόν υπό την αιγίδα  του Δήμου, άμεσα,  να δημιουργηθεί, μόνιμη επιτροπή  η οποία θα πλαισιωθεί  πρώτα και  κύρια  από τους  γιατρούς του Δήμου μας (γιατρούς του ΕΣΥ  και  ιδιώτες), λοιπούς υγειονομικούς, από παράγοντες του Δήμου αλλά και από πολίτες  εθελοντές, προκειμένου  να   οργανωθούν στοιχειωδώς τα εξής :

1) Η  παροχή πρωτοβάθμιας  ιατρικής φροντίδας  κατ οίκον, για καθένα που νοσεί  έτσι ώστε να   ελέγχεται η κατάσταση της υγείας του και να κρίνει ο γιατρός αν και πότε  χρειάζεται εισαγωγή στο νοσοκομείο .

2) Καταγραφή των κρουσμάτων και των επαφών τους.  

3) Χρήση  τεστ  εκτεταμένα   για     ιχνηλάτιση  του ιού

4) Βοήθεια  με εφοδιασμό  τροφίμων φαρμάκων  και λοιπών ειδών  πρώτης ανάγκης, σε ανθρώπους που  είναι σε καραντίνα

5) Επικοινωνία με  ΕΟΔΥ  και άλλες  κρατικές  δομές και χίλια άλλα  πράγματα τα οποία θα μας υποδείξουν οι πλέον  αρμόδιοι δηλ οι υγειονομικοί. 

Η κριτική και η καταγγελία του τρόπου που χειρίζεται η κυβέρνηση την υγειονομική κρίση θα πρέπει να γίνεται αλλά ταυτόχρονα  δεν πρέπει να   περιοριστούμε σε αυτή. Υπάρχει άμεση ανάγκη για την δημιουργία σε τοπικό επίπεδο εκείνων των δομών ώστε να μπορέσουμε  να ξεπεράσουμε   την πανδημία όσο πιο ανώδυνα γίνεται .

Προτείνω λοιπόν ο Δήμος Τριφυλίας να  συστήσει ένα φορέα  έκτακτης ανάγκης, στελεχωμένο με υγειονομικούς και εθελοντές πολίτες για να καταστρωθεί  ένα σχέδιο  διάσωσης  του τόπου μας .

Η κρίση  που βιώνουμε  είναι  κάτι  δυσβάσταχτο  αλλά είναι και  μια ευκαιρία να  ανακαλύψουμε  την χαμένη κοινωνική μας συνείδηση. 

Β.  ΜΑΡΙΝΗ

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. καλησπερα!
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΓΧΑΡΩ ΤΗΝ κ. Β.ΜΑΡΙΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΚΡΩΣ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΕ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ.
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΤΗΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΕΝΑ ΣΠΙΤΙΑ ΟΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗ!!
    ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΕΣΤ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΣΧΕΔΟΝ ΣΑΝ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ .ΕΤΣΙ ΕΚΤΙΘΕΜΕΘΑ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗς ΣΕ ΠΙΘΑΝΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΝΟΣΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ. ΕΔΩ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΤΩΝ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ. ΕΛΕΟΣ !! ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΨΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ.,ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ!!
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ κ. ΜΑΡΙΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΛΑΜΨΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ Η ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button