Viral

Σίγουρα έχεις δει αυτόν τον πίνακα, αλλά ίσως να μην ξέρεις το κρυμμένο μήνυμα του

Το “The Son of Man” ή αλλιώς «Ο υιός του Θεού»- είναι ένας από τους πιο γνωστούς πίνακες του Βέλγου ζωγράφου René Magritte που δημιουργήθηκε το 1964.

Ο δημιουργός του το ζωγράφισε ως αυτοπροσωπογραφία. Στον πίνακα βλέπουμε ένα άντρα με μαύρο παλτό και καπέλο ο οποίος κάθεται μπροστά από έναν χαμηλό τοίχο, πέρα ​​από τον οποίο υπάρχει μια θάλασσα ή ένα ποτάμι και ένας θολό ουρανός στο βάθος.

Το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου του άντρα είναι κρυμμένο πίσω από ένα πράσινο μήλο.

“Εχετε το πρόσωπο και το μήλο, που κρύβει το πρόσωπο του ατόμου. Είναι κάτι που συμβαίνει συνεχώς. Ό, τι βλέπουμε γύρω μας, κρύβει κάτι άλλο, και εμείς θέλουμε πάντα να βλέπουμε αυτό που κρύβεται!

Υπάρχει πάντα ένα ενδιαφέρον για αυτό που είναι κρυμμένο. Αυτό το ενδιαφέρον μπορεί να λάβει τη μορφή ενός αρκετά έντονου συναισθήματος, ενός είδους σύγκρουσης, θα μπορούσε να πει κανείς” δήλωσε ο καλλιτέχνης για το έργο.

Ο Υιός του ανθρώπου είναι ένα έργο τέχνης στο οποίο κάθε άνθρωπος μπορεί να δει το ίδιο πράγμα αλλά και εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Μια άλλη έννοια αφορά τον τρόπο που το μήλο αποκρύπτει το πρόσωπο του άντρα σημαίνει ότι κρύβει τον πραγματικό του εαυτό από τα μάτια της κοινωνίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button