ΑφιερώματαΤοπικά Νέα

Σαν σήμερα: Ναυαρίνο (1827) – Τα απίστευτα, δυσπρόσιτα μέρη όπου βρίσκονται τα μαυσωλεία Αγγλίας, Γαλλίας, Ρωσίας (βίντεο)

Ναυαρίνο, 20 Οκτωβρίου 1827

Με μια απίστευτη τροπή της ιστορίας στον όρμο του Ναυαρίνου, σαν σήμερα η Ελλάδα βάζει τη “σφραγίδα” της απελευθέρωσής της από τον Τουρκικό Ζυγό μετά από 400 χρόνια.

Οι τρεις Μεγάλες Δυνάμεις που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτή την ιστορική ημέρα σε ένδειξη τιμής και σεβασμού στους πεσόντες στρατιώτες τους, έφτιαξαν η καθεμιά από ένα μαυσωλείο. Δεν διάλεξαν όμως απλά ένα σημείο κοντά σε κάποιο ήμερο τόπο για να τα φτιάξουν όλες μαζί. Αντ’ αυτού, διάλεξαν η καθεμία από 1 νησί από τα αυτά που περιστοιχίζουν τον όρμο του Ναυαρίνου.

Αναλυτικά:

1) Η Αγγλία, διάλεξε το Χελωνονήσι, μια μικρή, πετρώδη νησίδα περίπου στη μέση του Όρμου του Ναυαρίνου.

2) Η Γαλλία, διάλεξε το Τσιχλί- Μπαμπά, ένα εξαιρετικά δυσπρόσιτο, “κάθετο” νησί, παντελώς άγωνο και άγριο.

3) Η Ρωσία, διάλεξε να κρύψει καλά το σιβηρικού τύπου Μαυσωλείο της μέσα σε ένα πευκοδάσος στο νησί Σφακτηρία, το οποίο λειτουργεί ως φυσικός κυματοθραύστης για τον Όρμο του Ναυαρίνου.

Για πρώτη φορά στο Internet παρουσιάζουμε και τα 3 αυτά δυσπρόσιτα μαυσωλεία σε ένα βίντεο φτιαγμένο με πολλή τιμή και σεβασμό για τους πεσόντες συμμάχους την 20η Οκτωβρίου 1827.

Απολαύστε την πτήση του Haanity!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button