Τοπικά Νέα

Σαρώνει το Airbnb στη Μεσσηνία: Πάνω από 2.000 ακίνητα υπό ενοικίαση – Ακριβότερη η Τριφυλία

Η Καλαμάτα κατέχει την πρωτιά στα ακίνητα που προσφέρονται στο Airbnb

Εκρηκτική εξάπλωση τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα γνωρίζει η πλατφόρμα του Airbnb, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι  πολλών πόλεων να δυσκολεύονται πολύ στην ανεύρεση κατοικίας με ενοίκιο, ενώ και οι τιμές έχουν χτυπήσει «κόκκινο».

Σύμφωνα με στοιχεία της AirDna, εταιρείας ανάλυσης για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, όσον αφορά τη Μεσσηνία η Καλαμάτα κατέχει την πρωτιά στον αριθμό ακινήτων που προσφέρονται για βραχυχρόνιες μισθώσεις (τύπου Airbnb), ωστόσο η περιοχή της Τριφυλίας είναι η πιο ακριβή, ενώ ακολουθεί η Δυτική Μάνη.

Σύμφωνα με έρευνα του gargalianoionline στα στοιχεία της AirDna για τους πέντε δήμους της Μεσσηνίας:

Στο Δήμο Τριφυλίας ενοικιάζονται τον Ιανουάριο μέσω Airbnb 234 ακίνητα με μέσο ημερήσιο μίσθωμα 100 ευρώ και μέγιστο ημερήσιο μίσθωμα το Δεκέμβριο 138 ευρώ. Το μέσο μηνιαίο εισόδημα είναι 880 ευρώ ενώ το μέγιστο μηνιαίο εισόδημα τον Αύγουστο αγγίζει τα 1.805 ευρώ.

Στο Δήμο Δυτικής Μάνης ενοικιάζονται τον Ιανουάριο μέσω Airbnb 614 ακίνητα με μέσο ημερήσιο μίσθωμα 84 ευρώ και μέγιστο ημερήσιο μίσθωμα τον Ιούλιο 98 ευρώ. Το μέσο μηνιαίο εισόδημα είναι 910 ευρώ ενώ το μέγιστο μηνιαίο εισόδημα τον Αύγουστο αγγίζει τα 1.925ευρώ.

Στο Δήμο Οιχαλίας ενοικιάζονται τον Ιανουάριο μέσω Airbnb 28 ακίνητα με μέσο ημερήσιο μίσθωμα 80 ευρώ.

Στο Δήμο Πύλου – Νέστορος ενοικιάζονται τον Ιανουάριο μέσω Airbnb 565 ακίνητα με μέσο ημερήσιο μίσθωμα 75 ευρώ και μέγιστο ημερήσιο μίσθωμα τον Αύγουστο 87 ευρώ. Το μέσο μηνιαίο εισόδημα είναι 791 ευρώ ενώ το μέγιστο μηνιαίο εισόδημα τον Αύγουστο αγγίζει τα 1.701 ευρώ.

Στο Δήμο Μεσσήνης ενοικιάζονται τον Ιανουάριο μέσω Airbnb 210 ακίνητα με μέσο ημερήσιο μίσθωμα 64 ευρώ και μέγιστο ημερήσιο μίσθωμα τον Αύγουστο 78 ευρώ. Το μέσο μηνιαίο εισόδημα είναι 588 ευρώ ενώ το μέγιστο μηνιαίο εισόδημα τον Αύγουστο αγγίζει τα 1.347 ευρώ.

Στο Δήμο Καλαμάτας ενοικιάζονται τον Ιανουάριο μέσω Airbnb 764 ακίνητα με μέσο ημερήσιο μίσθωμα 51 ευρώ και μέγιστο ημερήσιο μίσθωμα τον Αύγουστο 62 ευρώ. Το μέσο μηνιαίο εισόδημα είναι 510 ευρώ ενώ το μέγιστο μηνιαίο εισόδημα τον Αύγουστο αγγίζει τα 1.253 ευρώ.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button