Τοπικά Νέα

Σεμινάριο για τα ηλεκτρονικά βιβλία από γην Ένωση Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Μεσσηνίας

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για τα ηλεκτρονικά βιβλία διοργανώνει η Ένωση Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Μεσσηνίας το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, σε συνεργασία με τη Union Programming Group.

Στο σεμινάριο, που θα λάβει χώρα από τις 10.30 το πρωί έως και τις 2.30 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο “Elite City Resort”, θα παρουσιαστούν οι παρακάτω θεματικές:

– Ανάλυση όλων των πλεονεκτημάτων που θα υπάρξουν για τις επιχειρήσεις μετά την εφαρμογή των e-books, αλλά και οι δυσκολίες που θα προκύψουν (πλήρης αναφορά).

– Είδη των ηλεκτρονικών βιβλίων με πλήρη ανάλυση του περιεχομένου τους καθώς και λήψη μοναδικών αριθμών καταχώρισης (ΜΑΡΚ).

– Προθεσμίες διαβίβασης των δεδομένων και αντιπαραβολές-διασταυρώσεις των δεδομένων των φορολογικών δηλώσεων και των e-βιβλίων στο απλογραφικό και στο διπλογραφικό σύστημα.

– Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα – Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα και Ηλεκτρονικά Βιβλία e-books. Πώς θα γίνει ο συγχρονισμός των εγγραφών, με παραδείγματα.

– Τεχνικές προδιαγραφές – αναλυτική περιγραφή λειτουργίας (ΑΑΔΕ).

– Παρουσίαση της ροής των πληροφοριών και των διαδικασιών ενημέρωσης και συμφωνίας των e-books (απλογραφικό – διπλογραφικό Σύστημα) σε υφιστάμενο ολοκληρωμένο πρόγραμμα που συνδέεται με την πλατφόρμα MyData, με πρακτικά παραδείγματα.

– Αναφορά στην υποβολή οικονομικών καταστάσεων στην πλατφόρμα της Τράπεζας της Ελλάδος.

– Αναφορά στο Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων.

Εισηγητής θα είναι ο Νικ. Καλαμαράς, λογιστής – φοροτεχνικός Α΄ τάξης, εσωτερικός ελεγκτής με μεγάλη διδακτική εμπειρία.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν για τα ταμειακώς εντάξει μέλη της Ενωσης. Για μη μέλη και μη ενήμερα μέλη, η συμμετοχή ανέρχεται στα 20 ευρώ, και για τους βοηθούς λογιστή στα 5 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button