Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Σεμινάριο Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού από το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών

Σεμινάριο Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών, την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 από τις 10.00 ως τις 17.00 με εισηγητή το Βασίλη Λάντζο, επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η θεματολογία του σεμιναρίου είναι:

● Χοροί Ανατολικής Ρωμυλίας – Περιοχή Μαύρης Θάλασσας.

Ο Βασίλης Λάντζος γεννήθηκε στην Καρδίτσα και έλκει την καταγωγή του από την Ανατολική Ρωμυλία (Κωστί και Καβακλί). Επί σειρά ετών διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Εξ’ Ανατολικής Ρωμυλίας και εξακολουθεί να είναι μέλος μέχρι σήμερα. Στη χορευτική ομάδα του ιδίου συλλόγου διδάσκει χορούς της Ανατολικής Ρωμυλίας από το 1983 μέχρι σήμερα.

Είναι Επίκουρος Καθηγητής της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συμμετείχε σε αρκετά επιστημονικά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει ερευνητικές εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά σχετικά με τον ελληνικό παραδοσιακό χορό. Δίδαξε σε πολλά σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τους χορούς της Ανατολικής Ρωμυλίας και εξέδωσε δύο C.D. με τίτλο: Παραδοσιακοί Χοροί και Τραγούδια της Ανατολικής Ρωμυλίας (Βόρειας Θράκης) «Τα Μαυροθαλασσίτικα».

Στο σεμινάριο μπορούν να πάρουν μέρος εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής, δάσκαλοι χορού και χορευτές. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται με αίτημα του ενδιαφερομένου στο e-mail: pantelakivivi1@gmail.com. Η συμμετοχή για κάθε μέλος του σεμιναρίου είναι 20 €. Πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο δίδονται από την πρόεδρο του Συλλόγου Παντελάκη Παρασκευή στο τηλέφωνο 6972297936 και από το δάσκαλο χορού Άρη Θεοδωρόπουλο στο τηλέφωνο 6938918470. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί το υλικό του σεμιναρίου και βεβαίωση συμμετοχής.

Στην ισοπεδωτική πολιτισμική παγκοσμιοποίηση ο παραδοσιακός χορός συμβάλλει στη διατήρηση και τη συνέχιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς γιατί παράλληλα με το χορό διατηρούνται η τοπική ιστορία, τα ήθη, τα έθιμα, η μουσική, τα τραγούδια, οι παραδόσεις, οι τοπικές φορεσιές αλλά κυρίως το ήθος και οι αξίες που μεταφέρουν. Μέσα από τη χορευτική διαδικασία οι συμμετέχοντες εμβαθύνουν στην ιστορία αλλά και στις αξίες που δημιούργησαν και διατήρησαν το ελληνικό πνεύμα και τον ελληνικό πολιτισμό στη διάρκεια των αιώνων. Καλούμε λοιπόν όσους αγαπούν την παράδοση και το λαϊκό μας πολιτισμό να λάβουν μέρος στο σεμινάριο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button