Ελλάδα

Σε άλλη φυλακή ο 19χρονος – Διατάχθηκε έρευνα για την επίθεση σε βάρος του

Αποφασίστηκε η μεταγωγή του σε άλλη φυλακή

Πειθαρχική αλλά και ποινική έρευνα διέταξε το υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να εντοπιστούν οι κρατούμενοι των φυλακών Αυλώνα οι οποίοι επιτέθηκαν στον 19χρονο κατηγορούμενο για την δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο.

Παράλληλα, δόθηκε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για πειθαρχική έρευνα προκειμένου  να εντοπιστούν τυχόν ευθύνες υπαλλήλων του καταστήματος. Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης ο νεαρός εισήχθη χθες στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα και τοποθετήθηκε σε ειδικό χώρο, ξεχωριστό από τους κοινούς χώρους κράτησης, για λόγους ασφαλείας. Ωστόσο, λίγες ώρες  αργότερα δέχθηκε επίθεση στο κελί του από άλλους κρατούμενους και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για έλεγχο. Οι γιατροί έκριναν ότι ο 19χρονος δεν χρήζει νοσηλείας και επέστρεψε στη φυλακή. Ήδη, στο Κατάστημα Κράτησης έχει μεταβεί κλιμάκιο ανώτατων στελεχών του Υπουργείου για τη διερεύνηση του συμβάντος ενώ με ειδική απόφαση ο 19χρονος κρατούμενος μετάγεται σε άλλη φυλακή.

Πώς «απάντησε» η οικογένεια της Ελένης και ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας στην επίθεση

Την απόλυτη αντίθεσή τους με την επίθεση που φέρεται να δέχτηκε από συγκρατούμενους του στις φυλακές Αυλώνα ο 19χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο εκφράζει η οικογένεια της και ο συνήγορος τους Αλέξης Κούγιας.

«Την ενοχή και τιμωρία των κρατουμένων θα την καθορίσουν μόνο οι Έλληνες Δικαστές και είναι απαράδεκτο σε δημοκρατική χώρα, όπως είναι η Ελλάδα, να επικρατεί ο νόμος του Λιντς, ο οποίος κυριάρχησε στις απαίδευτες – απολίτιστες και με έλλειψη δημοκρατίας κοινωνίες» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του ο κ. Κούγιας.

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button