Τοπικά Νέα

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας σύμφωνα με τον διοικητή του Δημήτρη Λαμπρόπουλο, με τις προσπάθειές να επικεντρώνονται στη στελέχωσή του με ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, την ενίσχυση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και τη διόρθωση των κτηριακών υποδομών και την επέκτασή τους.

Από εκεί και πέρα στην προσπάθεια να δοθούν κίνητρα για να έρχονται γιατροί, έχει κατατεθεί αίτημα στο υπουργείο Υγείας ώστε να χαρακτηριστεί η περιοχή άγονη και προβληματική κατηγορίας Α’. Σε ό,τι αφορά την ακίνητη περιουσία του Νοσοκομείου και ειδικά αυτή που βρίσκεται στην κεντρική αγορά της Κυπαρισσίας, ο διοικητής τονίζει ότι δεν είναι για εκποίηση αλλά για αξιοποίηση.

Χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του για την κατάσταση στο Νοσοκομείο ο κ. Λαμπρόπουλος τόνισε: «Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας βρίσκεται σε μια φάση ανοδική, λειτουργίας τριών επιπέδων. Το πρώτο επίπεδο είναι να μπορέσουμε να στελεχώσουμε το Νοσοκομείο με ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, τεχνικό και λοιπό προσωπικό. Το δεύτερο επίπεδο είναι να μπορέσουμε να στηρίξουμε και να αναβαθμίσουμε τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Και το τρίτο επίπεδο είναι να διορθώσουμε κτηριακά προβλήματα που υπάρχουν, καθώς και να φροντίσουμε για την επέκτασή του σε ένα κτήριο το οποίο θα μπορέσει να στεγάσει τις διοικητικές του υπηρεσίες, οι οποίες τώρα στεγάζονται σε κτήρια εκτός Νοσοκομείου.

Μέχρι σήμερα έχουμε προβεί στην πρόσληψη 7 ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, ειδικευμένων, σε 3 προκηρύξεις που έχουν προηγηθεί. Πριν λίγες μέρες προκηρύχθηκαν 3 θέσεις μόνιμων γιατρών για τη στελέχωση νευραλγικών τμημάτων της. Επίσης, αναμένεται άμεσα η έγκριση από το υπουργείο Υγείας για την πρόσληψη ενός επικουρικού ιατρού ειδικότητος Παιδιατρικής. Σε λίγες μέρες θα αναλάβει ένας δεύτερος ιατρός οφθαλμίατρος, ο οποίος θα στηρίξει το Οφθαλμολογικό εξωτερικό ιατρείο και τα χειρουργεία της Οφθαλμολογικής Κλινικής. Προγραμματίζεται στις 22 του μηνός να αναλάβει ο ιατρός και από 1η Σεπτεμβρίου αναμένεται να εκκινήσουν χειρουργικές επεμβάσεις καταρράκτη. Η Χειρουργική Κλινική είναι πλήρως στελεχωμένη, έχουμε 4 χειρουργούς, 2 μόνιμους και 2 επικουρικούς. Αναμένεται η πρόσληψη ενός χειρουργού εντός των επόμενων 15 ημερών, επιμελητή Β’, καθώς και η πρόσληψη ενός μαιευτήρα με βαθμό Β’. Η  Ορθοπαιδική μας Κλινική λειτουργεί με 2 άριστους ιατρούς, οι οποίοι προσφέρουν τα πάντα στην περιοχή. Υστερούμε μόνο στην Παθολογική, η οποία λειτουργεί μόνο με 2 ιατρούς, οι οποίοι υπερβάλλουν εαυτούς για να μπορέσουν να στηρίξουν την κλινική καθώς και το εξωτερικό Παθολογικό ιατρείο.

Στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού υπάρχει μόνο μία συντονίστρια διευθύντρια και  λειτουργεί σε μία βάρδια και είναι προφανές ότι θα πρέπει, με την προκήρυξη που τρέχει, να στελεχωθεί με έναν ιατρό, προκειμένου να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε με δύο βάρδιες και να καλύψουμε τις ανάγκες της περιοχής.

Στο Ακτινολογικό ιατρείο έχουμε προμηθευτεί ένα υπερσύχρονο μηχάνημα, που μεταδίδει την εικόνα για γνωμάτευση σε γιατρούς της Καλαμάτας όταν εμείς δεν έχουμε γιατρό, καθώς και στους γιατρούς του Νοσοκομείου μας που παραγγέλνουν τις ακτινογραφίες. Ένα μεγάλο διάστημα ήμασταν χωρίς γιατρό ακτινολόγο εξαιτίας του ότι βρίσκεται σε αναστολή η γιατρός που έχουμε, τον τελευταίο μήνα όμως προσλάβαμε γιατρό με μπλοκάκι που θα προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Είναι προφανές, λοιπόν, ότι η Ν.Μ. Κυπαρισσίας ενισχύεται σημαντικά και αναβαθμίζεται, με σκοπό την ακόμα μεγαλύτερη συνεισφορά της στον τομέα της υγείας με την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών από άριστα καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό και με τον πλέον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό. Γι’ αυτή την εξέλιξη θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το διοικητή μας της 6ης ΥΠΕ, τον κ. Καρβέλη για τη συνεχή του συμπαράσταση. Ακόμη, θα πρέπει να πούμε ότι αξιοσημείωτη είναι και η συμβολή και το συνεχές ενδιαφέρον του τέως πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά σε θέματα στελέχωσης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και για τη βοήθειά του για την προμήθεια και της ιατροτεχνολογικής αναβάθμισης του Νοσοκομείου. Ελπίζουμε να υπάρχει ανάλογο ενδιαφέρον και από ιατρούς, προκειμένου να στελεχώσουν και να βοηθήσουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου στην επόμενη προκήρυξη».

Σχετικά με το αίτημα που έχει κατατεθεί για τον χαρακτηρισμό της περιοχής ως άγονης και προβληματικής, κατηγορίας Α’ επισήμανε: «Παρατηρείται το γεγονός ότι πολλές προκηρύξεις βγαίνουν άγονες. Αυτό που, πιστεύω, πρέπει να γίνει είναι να χαρακτηριστεί η περιοχή ως άγονη και προβληματική προκειμένου να μπει το νοσοκομείο σε μία ζώνη Α’ που δίνει κίνητρα στους ιατρούς, οικονομικά, διοικητικά και επιστημονικά, προκειμένου να προσληφθούν στο Νοσοκομείο μας. Γι’ αυτό τον σκοπό έκανα αίτημα προς το υπουργείο Υγείας, το οποίο είχε μια θετική εξέλιξη και αναμένεται η νομοθετική ρύθμιση εντός Σεπτεμβρίου με καθοριστικό το ενδιαφέρον του τέως πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά».

Τέλος αναφέρθηκε και στο ζήτημα του κληροδοτήματος και της ανησυχίας που έχει εκφραστεί για εκποίησή του, σημειώνοντας: «Στόχος του Γ.Ν. Μεσσηνίας, της διοικήτριας και του Διοικητικού Συμβουλίου είναι η περιουσία του κληροδοτήματος να αξιοποιηθεί, ώστε να μπορέσει να αποδώσει όσο πιο πολλά έσοδα για το Νοσοκομείο μας και να είναι ασφαλή για τον κόσμο. Η κατάσταση στα ακίνητα στην κεντρική αγορά Κυπαρισσίας δεν είναι καλή. Βρισκόμαστε σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία και τους μηχανικούς του Νοσοκομείου έτσι ώστε να μπορέσουμε να το φέρουμε σε μια κατάσταση αξιοποιήσιμη και να είναι ασφαλές για την περιοχή. Είναι κρίμα μια τέτοια περιουσία να μένει αναξιοποίητη, η οποία βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και μάλιστα στο κέντρο του Open Mall που έχει δημιουργηθεί. Εμείς θέλουμε να το αξιοποιήσουμε. Το συγκεκριμένο κομμάτι δεν είναι για εκποίηση, είναι για αξιοποίηση».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button