Πελοπόννησος

Σε αυτή την περιοχή της Πελοποννήσου βρίσκεται το… «Φαρ-Ουέστ» της Ελλάδας! [βίντεο]

Γνωρίζατε πως διαθέτουμε το δικό μας ελληνικό «φαρ-ουέστ»; Ένα μέρος όπου υπάρχουν αυτοφυείς αμέτρητοι ελληνικοί κάκτοι, οι γνωστές φραγκοσυκιές. Όλ’ αυτά δίπλα σε μια δημοφιλέστατη και γραφική πολή.

Πετάμε πάνω από το λόφο της Αρβανιτιάς, στο Ναύπλιο, όπου η φύση έχει δημιουργήσει ένα απίστευτο σκηνικό. Ένα παράξενο γεγονός για τα ελληνικά πρότυπα, ένα απέραντο δάσος από φραγκοσυκιές, έχει δημιουργήσει ένα σκηνικό που βλέπουμε, μόνο, σε ξένες ερήμους.

Το ιδιότυπο αυτό “δάσος” βρίσκεται μέσα στο κάστρο της Ακροναυπλίας και περιβάλλεται από θάλασσα. Οι απόκρημνοι βράχοι γεμάτοι φραγκοσυκιές κρέμονται σχεδόν κάθετα και καταλήγουν στη θάλασσα.

Στο επίπεδο της θάλασσας υπάρχει ένας καταπληκτικός περίπατος, ο λεγόμενος “Γύρος της Αρβανιτιάς”, που οι επισκέπτες περπατούν σε ένα πλακόστρωτο μονοπάτι δίπλα στη θάλασσα υπό την σκιά αυτού του ιδιότυπου δάσους από κάκτους.

Μάλιστα έχουν αφήσει το “στίγμα” τους σε πολλούς απ’ αυτούς, χαράσσοντας πάνω τους ονόματα και ημερομηνίες. Το ελληνικό «φαρ-ουέστ» αξίζει την προσοχή μα και σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη.

Απολαύστε τα μαγικά πλάνα από το ταξίδι πάνω από αυτό το ιδιαίτερο «δάσος», μέσα από τα «μάτια» του haanity:

travelgirl.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button