Τοπικά Νέα

Σε ετοιμότητα για τον κορονοϊό το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Σε ετοιμότητα βρίσκεται  το Νοσοκομείο Καλαμάτας προκειμένου να αντιμετωπίσει τυχόν κρούσμα κοροναϊού.«Θα πρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία. Το Νοσοκομείο έχει λάβει όλα τα προληπτικά μέτρα και μπορούμε να ανταποκριθούμε με επάρκεια ενός τέτοιου περιστατικού» σημείωσε σε συνέντευξη τύπου ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας  Γιώργος Μπέζος και υπογράμμισε  «έχουμε λάβει τις οδηγίες από τον ΕΟΔΥ πώς να διαχειριστούμε ένα ύποπτο κρούσμα . Ως Νοσοκομείο έχουμε αντιμετωπίσει αντίστοιχες περιπτώσεις, το επίπεδο του προσωπικού είναι επαρκέστατο να αντιμετωπίσει τέτοιες περιπτώσεις».

Από την πλευρά της η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, ενταντικολόγος, πνευμονιολόγος της ΜΕΘ Σταυρούλα Κουτσουμπού ,αφού τόνισε ότι, «δεν χρειάζεται πανικός αλλά ούτε και εφησυχασμός», αναφέρθηκε στις οδηγίες προφύλαξης και προστασίας από τον κοροναϊό, οι οποίες δεν είναι άλλες από αυτές που δίνονται για την γρίπη. Η κ. Κουτσουμπού συνέστησε περιορισμό στις μετακινήσεις ,ειδικά οι άρρωστοι να παραμένουν στο σπίτι ,μέχρι την ανάρρωσή τους και φυσικά η υγιεινή των χεριών είναι το βασικότερο μέτρο πρόληψης.

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο Νοσοκομείο είναι τα εξής:

Ο περιορισμός του επισκεπτηρίου, ενώ όσοι μπαίνουν στο Νοσοκομείο θα βάζουν υποχρεωτικά μάσκα για προστασία των ίδιων, αλλά και όσων βρίσκονται μέσα σε αυτό.

Στην είσοδο θα βρίσκεται  εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο  με ερωτηματολόγιο θα ανιχνεύει πιθανά κρούσματα.

Επισημάνθηκε επίσης ότι  οι πολίτες θα πρέπει να εισέρχονται στο Νοσοκομείο μόνο από τα Επείγοντα.

Στόχος είναι να αποφευχθεί η διασπορά, μέσα στο νοσοκομείο αλλά και στους πολίτες.

Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπως είπε η υπεύθυνη Νοσηλευτών Λοιμώξεων Χριστίνα Κτίστη,  έχει συγκροτηθεί ειδική ομάδα αντιμετώπισης ενδεχόμενου περιστατικού κοροναϊού, η οποία απαρτίζεται από γιατρό Παθολόγο, νοσηλευτές και προσωπικό καθαριότητας που έχουν εκπαιδευτεί για την αντιμετώπιση κρούσματος κοροναϊού.

Η νοσηλεύτρια Λοιμώξεων Ευαγγελία Τσουλάκου σημείωσε ότι η απλή χειρουργική μάσκα θα πρέπει να φοριέται από την χρωματιστή πλευρά, ενώ όταν βραχεί πρέπει να αλλάζεται.

farenews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button