Τοπικά Νέα

Σε κακή κατάσταση ο δρόμος Φιγαλία – Πλατάνια

Το μόνο που θυμίζει σύγχρονο δρόμο είναι το τμήμα Φιγαλία – Γέφυρα Νέδας(Όρια Ηλείας – Μεσσηνίας), γιατί από εκεί και ως το χωριό Πλατάνια Μεσσηνίας ο δρόμος θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Πέτρες, βράχια, λακκούβες και κλαριά βρίσκονται παντού στο διαλυμένο από τα χρόνια και τα χιόνια, οδόστρωμα με συνέπεια τη μη ασφαλή διέλευση οχημάτων από και προς τους Νομούς Ηλείας και Μεσσηνίας αφού είναι η τελευταία ‘επίσημη’ είσοδος στους δυο νομούς στο βόρειο τμήμα τους.

Μπορεί ο δρόμος τους χειμερινούς μήνες να μην έχει κίνηση ωστόσο αυτό αλλάζει από τον Απρίλιο μέχρι και τον Οκτώβριο όπου η κίνηση οχημάτων είναι αυξημένη αφού ο δρόμος πέραν του ότι συνδέει δυο νομούς, οδηγεί στην Αρχαία Φιγάλεια, το Ναό του Επικουρίου Απόλλωνα και τους Καταρράκτες Νέδας. Τα μόνα έργα που έχουν λάβει χώρα στο σημείο και μάλιστα με επιτυχία,είναι από την Π.Ε Ηλείας όπως τεχνητά έργα, αντιπλημμυρικά, νέα τοιχία αντιστήριξης, νέος ασφαλτοτάπητας, πινακίδες κοκ καθώς και στηθαία ασφαλείας.

Από τη Γέφυρα Νέδας ως τα Πλατάνια ο δρόμος χρήζει άμεσων παρεμβάσεων πριν ξεκινήσει η αυξημένη διέλευση οχημάτων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button