Κόσμος

Σε μια δασκάλα έλειψαν τόσο πολύ οι μαθητές της, που έπλεξε 23 κουκλάκια με τις φιγούρες τους

Μια δασκάλα δημοτικού σχολείου από την Ολλανδία, νοσταλγώντας τα παιδιά της τάξης της, επιδόθηκε σε μια συγκινητική αποστολή χειροτεχνίας με εντυπωσιακές λεπτομέρειες.

Ενώ στην Ελλάδα προετοιμαζόμαστε για το άνοιγμα των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στη διάρκεια της καραντίνας στην Ολλανδία μια δασκάλα δημοτικού σχολείου αφοσιώθηκε σε μια αποστολή χειροτεχνίας που την κράτησε, κατά κάποιον τρόπο, σε επαφή με τους μαθητές της. Στην Ίνεμπορ Μάινστερ βαν ντερ Νταν έλειπαν τόσο πολύ τα παιδιά της τάξης της, ώστε έπλεξε 23 κουκλάκια με τις φιγούρες της. Σε κάθε κουκλάκι αφιέρωσε 3-4 ώρες δουλειάς, ενσωματώνοντας εντυπωσιακές λεπτομέρειες όπως γυαλιά και κοτσιδάκια στα μαλλιά.

Η Βαν Ντερ Νταν εμπνεύστηκε το πρότζεκτ όταν είδε μια παρόμοια ιδέα στο Pinterest. Μάλιστα μετά το άνοιγμα των ολλανδικών σχολείων είχε την ευκαιρία να δώσει στους μικρούς μαθητές τις μικρογραφίες τους και δεσμεύτηκε να κάνει το ίδιο και με την τάξη που θα αναλάβει την επόμενη χρονιά.

Πολλοί μαθητές αναγνώρισαν τον εαυτό τους στις φιγούρες, αλλά όλοι τους είχαν ένα παράπονο: Από τα πλεκτά κουκλάκια έλειπε η δασκάλα τους. Έτσι, η Βαν Ντερ Νταν επιδόθηκε για μία ακόμα φορά στο πλέξιμο, ώστε η τάξη να είναι ολοκληρωμένη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button