Αγροτικά

Σε τελικό στάδιο η εφαρμογή για κινητά που μεταμορφώνει τα drones σε αγροτικά εργαλεία

DroneAg και Kellogg’s συνεργάζονται για την εμπορική διάθεση μιας εφαρμογής που θα λαμβάνει δεδομένα από ψηλά με τη βοήθεια των σύγχρονων αγροτικών εργαλείων που δεν είναι άλλα από τα drones.

Μεγαλύτερη αποδοτικότητα στην ανάλυση των καλλιεργειών και στην εξοικονόμηση εισροών με μια εφαρμογή και ένα drone είναι η φιλοδοξία που γίνεται πράξη από την DroneAg και την εφαρμογή Skippy Scout που κάνει τις τελευταίες δοκιμές ανάπτυξης για την τελική εμπορική διάθεση. Το πρότζεκτ με το οποίο καταπιάνεται η ομάδα λέγεται Kellogg’s Origins project και είναι μέρος του οράματος της ομώνυμης εταιρείας δημητριακών που στηρίζει την υψηλή παραγωγικότητα των αγροτών.

Κατά την περίοδο των δοκιμών, η ομάδα επιλέγει διαφορετικά πεδία κάθε φορά για να βάλει την εφαρμογή σε λειτουργία και να «πετάξει» το drone. To τετρακόπτερο συλλέγει φωτογραφίες από διάφορα σημεία, αυτές μαζί με άλλα δεδομένα αποστέλλονται στο κινητό τηλέφωνο και μπορούν ύστερα να αναλυθούν ώστε να παρθούν οι αντίστοιχες αποφάσεις ανάλογα με την αναπτυξιακή φάση στην οποία βρίσκονται τα φυτά, τον δείκτη πράσινου, τα ζιζάνια και τις ασθένειες των καλλιεργειών.

Όπως υποστηρίζει η ομάδα που ανέλαβε το πρότζεκτ, τα πιθανά οφέλη από τις εντατικές δοκιμές στο χωράφι είναι η συλλογή ακριβέστερων δεδομένων που επιτρέπουν στους αγρότες να πάρουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με την υγεία των φυτών και τη διαχείριση των θρεπτικών ουσιών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button