Ελλάδα

Σε υπόστεγο της ΕΑΒ το πρώτο F-16 της ΠΑ για την αναβάθμιση του σε Viper

To αεροσκάφος με σειριακό αριθμό  “005”, εισήλθε σήμερα σε υπόστεγο της ΕΑΒ. Είναι το F-16 εκείνο της ΠΑ που θα χρησιμοποιηθεί ως πρωτότυπο αναβαθμισμένου F-16V Block 72 της Πολεμικής Αεροπορίας, με την έναρξη εγκαταστάσεως σε αυτό των προβλεπόμενων υποσυλλογών ηλεκτρονικών συστημάτων.

Το F-16, θα προετοιμασθεί από προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο θα εκτελέσει εργασίες ελέγχου και προετοιμασίας του. Η διαδικασία θα διαρκέσει μία εβδομάδα, οπότε εν συνεχεία θα αρχίσουν οι εργασίες από το προσωπικό της ΕΑΒ, υπό την επίβλεψη της Lockheed Martin.

Το “005” μεταφέρθηκε σε διαφορετικό υπόστεγο της ΕΑΒ, από αυτό που είχε προβλεφθεί αρχικώς, με σκοπό να μην παραταθεί η καθυστέρηση στο αρχικό χρονοδιάγραμμα. Και αυτό, επειδή ακόμη αργούν οι εργασίες προς αποκατάσταση της στεγανοποιήσεως που αντιμετωπίζει το υπόστεγο που είχε επιλεγεί για την εκτέλεση του προγράμματος.

Πηγή: doureios.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button