Τοπικά Νέα

Σημαντική εξέλιξη για το Φιλιατρινό Φράγμα: Στο ΠΑΑ η κατασκευή των αρδευτικών δικτύων

Με προϋπολογισμό 44 εκ. ευρώ

Καλά νέα για την Τριφυλία. Εντάχθηκε η κατασκευή των αρδευτικών δικτύων του Φιλιατρινού φράγματος στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Ήταν αναγκαίο. Κάποιοι το αγνόησαν. Αυτή η κυβέρνηση το έκανε πράξη. Συνεχίζουμε!, είπε η Βουλευτής Μεσσηνίας Παναγιώτα Κοζομπόλη, σε δήλωσή της.

Ικανοποίηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του εξέφρασε και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης για την ανακοίνωση δύο πολύ σημαντικών έργων του πρωτογενή τομέα, των αρδευτικών δικτύων της Τάκας με 20 εκατομμύρια ευρώ και των αρδευτικών δικτύων του Φιλιατρινού Φράγματος με 44 εκατομμύρια ευρώ. «Πρόκειται για την υλοποίηση της συμφωνίας στην οποία είχαμε καταλήξει με τον Πρωθυπουργό της χώρας κατά τη διάρκεια του Αναπτυξιακού Συνεδρίου στην Πελοπόννησο, ώστε να καταστήσουμε λειτουργικά δύο πολύ μεγάλες υποδομές και να τις αποδώσουμε στους δικαιούχους, τους αγρότες» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και τόνισε «δε σταματήσαμε να διεκδικούμε και να δουλεύουμε σκληρά για αυτά τα έργα, ώστε να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας απέναντι στους πολίτες. Θέσαμε ψηλά στο πολιτικό μας πρόγραμμα την αγροτική οικονομία και με τις πράξεις μας αποδεικνύουμε την πολιτική μας συνέπεια και αξιοπιστία. Για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα η συνεργασία των υπηρεσιών μας με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπήρξε στενή και διαρκής».

Δήλωση και από το Δήμαρχο Τριφυλίας

Ο κ. Κατσίβελας μιλώντας για αυτή τη θετική εξέλιξη είπε, “Από την αρχή της Δημοτικής μας θητείας βάλαμε πρόσταγμα στις επενδύσεις στις κορυφαίες υποδομές που χρειάζεται ο τόπος μας. Με σκληρή δουλειά και επιμονή συνεργάστηκε με το Υπουργείο Γεωργικής Ανάπτυξης και με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ήρθε αυτό το λυτρωτικό αποτέλεσμα για το Δήμο Τριφυλίας. Δουλέψαμε όλο τον καιρό με συνέπεια και αποφασιστικότητα και είπα ότι αυτά τα οποία υπόσχονται οι άλλοι, εμείς τα κάνουμε πράξη… και συνεχίζουμε!”

Τα δίκτυα του Φιλιατρινού είναι το αναγκαίο έργο για να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει το φράγμα. Με την ολοκλήρωσή τους θα αρδεύονται 34.000 στρέμματα. Θα εξασφαλιστεί άριστης ποιότητας βρόχινο νερό για τις καλλιέργειες και χαμηλού κόστους. Θα ανακουφιστεί ο υδροφόρος ορίζοντας και θα επεκταθεί η αρδευόμενη ελαιοκαλλιέργεια (από το 30% στο 70%) της περιοχής, με συνέπεια την αύξηση της απόδοσης και τη βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου ελαιολάδου.

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!! ΩΡΑΙΑΑΑΑΑ!!!! ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΙΑ…..ΓΙΑ ΓΕΦΥΡΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ …….ΑΝ ΟΜΩΣ ΚΡΙΝΩ ΑΠΟ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ βλεπε..!! ΔΡΟΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ……..ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ ΒΑΛΤΑ……..ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ…..ΝΕΡΟ ΥΦΑΛΜΥΡΟ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ..ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ.ΠΟΙΟΤΗΤΑ. ΖΩΗΣ. .ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.. ΔΗΜ ΕΝΟΤ. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ..ΒΛ ΠΥΡΓΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙ ΒΑΛΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΕΡΔΙΚΟΝΕΡΙ ΛΕΥΚΗ………ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ…ΑΓΑΠΗΤΕ κ. ΚΑΤΣΙΒΕΛΑ…..ΑΞΙΖΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΑΚΟΜΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ…..ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ….Π.Χ. ΓΡΑΨΕ ΣTO FACE BOOK……. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !!!!
    ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ? ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΕΝΝΟΩ….ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΛΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ!!
    Ο ΣΥΡΙΖΑ? Η ΔΗΜΟΣ? Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ? Η Ν.Δ.? ΠΟΙΟΣ!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button