Ελλάδα

Σκέρτσος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο μετακινήσεων το Πάσχα με self test

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ 101,3, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό – αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου – Άκης Σκέρτσος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο των διαπεριφερειακών μετακινήσεων στη διάρκεια των εορτών, με εργαλείο τα self tests. Επισήμανε, ωστόσο, πως είναι νωρίς να μιλάμε προς το παρόν για το Πάσχα.

35 μαθητές και καθηγητές έχουν ήδη δηλώσει θετικοί

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ανέφερε ότι από την Πέμπτη μέχρι το Σάββατο είχαν διατεθεί περίπου 380.000 – 400. 000 self tests σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ έκανε γνωστό ότι ήδη στην σχετική πλατφόρμα έχουν δηλώσει σήμερα, περίπου 35 μαθητές και εκπαιδευτικοί ότι είναι θετικοί.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας, εφόσον το τεστ βγει θετικό, οι πολίτες θα πρέπει να εκδώσουν σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος (μαθητές) ή δήλωση θετικού αποτελέσματος (εκπαιδευτικοί, μέλη ΕΕΠ/ΕΒΠ, διοικητικό και λοιπό προσωπικό των σχολείων).

Θα πρέπει, παράλληλα, να προβούν σε δεύτερο επαναληπτικό τεστ εντός 24 ωρών, είτε σε κάποια από τις σταθερές δημόσιες δομές που προτείνονται, είτε ιδιωτικά, εφόσον το επιθυμούν με δικά τους έξοδα.

Πότε και πού θα επεκταθεί η χρήση των self tests

Ο Άκης Σκέρτσος ανέφερε, επίσης, ότι στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας – Πέμπτη ή Παρασκευή – η κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει την επέκταση του μέτρου των self tests σε λιανεμπόριο, εστίαση, μεταφορές και σε κάποιες λειτουργίες του Δημοσίου.

Για την πορεία της πανδημίας, o υφυπουργός σχολίασε ότι υπάρχουν ενθαρρυντικά στοιχειά εδώ και μερικές μέρες, επισημαίνοντας την αποκλιμάκωση του επιδημιολογικού φορτίου στην κοινότητα και τη σταδιακή αποκλιμάκωση στις εισαγωγές, τονίζοντας, όμως, ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας λειτουργεί στα όριά του.

Διαβεβαίωσε, τέλος, πως από τα μέσα Μαΐου, λόγω των εμβολιασμών και του κάλου καιρού, θα πάμε σε ένα οργανωμένο και οριστικό άνοιγμα δραστηριοτήτων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button