ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Σκέψεις αναγνώστριας με αφορμή την επομπή “Από τόπο σε τόπο” – “Το Βρωμονέρι όπου δεν ακούστηκε καθόλου ούτε από τον Δήμαρχο μας”

Βλέποντας την σημερινή εκπομπή “από τόπο σε τόπο” αφιερωμένη στο Δήμο Τριφυλίας έμαθα πράγματα για τον τόπο μου, παρ όλο που είμαι από εδώ μου ήταν άγνωστα. Όμορφο και ενημερωτικό αφιέρωμα.
Ένιωσα όμως και πικρία γιατί δεν άκουσα πως επίνειον των Γαργαλιανων δεν είναι μόνο η Μαραθόπολη αλλά και το Βρωμονέρι.
Το Βρωμονέρι όπου δεν ακούστηκε καθόλου ούτε από τον Δήμαρχο μας. Το Βρωμονερι με τις ιαματικές του πηγές που παλαιότερα παρήγαγε πλούτο στον τόπο έχοντας τον ιαματικό τουρισμό. Σήμερα έχει μείνει στην αδράνεια και την απαξίωση. Ακόμα και σήμερα οι κάτοικοι έχουν μνήμες κοσμοσυρροής που συνέβαινε κάθε χρόνο στην περιοχή…..
Κανένας από τους τοπικούς άρχοντες δεν ενδιαφέρθηκε να αναδειχθεί η φυσική του ομορφιά και κυρίως να επαναλειτουργήσουν οι ιαματικές του πηγές.
Αντίθετα το αφήνουν να καταστραφεί στον χρόνο επιτρέποντας σε κάποιους να κάνουν αυθαίρετες παρεμβάσεις όπως στον δρόμο και στις δύο όμορφες παραλίες του.
Το φυσικό λιμανάκι αφρόντιστο γεμάτο βάρκες τούς καλοκαιρινούς μήνες αφήνοντας στο βυθό του παρατημένες άγκυρες, σίδερα, τσιμέντα και ότι άλλο μας περισσεύει….στην παραλία που ήταν τα Ιαματικά Λουτρά εκεί να δείτε παρεμβάσεις.
Ασημένιο στην μοίρα του λοιπόν κανένας δεν βλέπει κανένας δεν ασχολείται. Εθελοτυφλούν άραγε ή κάποιοι έχουν συμφέροντα;;;;
Βρωμονέρι μόνο το τοπωνύμιο επιμένει να μαρτυρά την ύπαρξή του!!!!!!

Παναγοπούλου Ιωάννα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button