ΑφιερώματαΤοπικά Νέα

Σκότωσε την πεθερά του, στο Μάραθο… το 1933

Από τα «Τετράδια Ιστορίας» του Παναγιώτη Α. Κατσίβελα , ιατρού

Οι Γαργαλιάνοι είχαν την ευτυχία να διαθέτουν πολλούς σπουδαίους αρθρογράφους , ανταποκριτές , ανθρώπους των γραμμάτων , που διατήρησαν ζωντανή την γνώση πολλών γεγονότων που συνέβησαν στην κοινωνία τους .
Δεν είναι μόνο τα μεγάλα γεγονότα που καθορίζουν την ζωή μιας κοινωνίας , είναι και αυτά , τα θεωρούμενα μικρά , τα απρόβλεπτα , που ‘όμως έχουν την δική τους αξία, στην εξέλιξη των πραγμάτων .
Ο Χρόνης Βραδυνός , ο σημαντικός αυτός λογοτέχνης των Γαργαλιάνων διασώζει , στην εφημερίδα Πατρίς του Πύργου αυτή τη τραγική ιστορία .
«Τραγικός εξ αμελείας φόνος , που έλαβε χώρα εις το Μάραθο , κρατεί σε συγκίνηση τους κατοίκους της φιλησύχου κωμοπόλεως . Θύμα υπήρξε η γραία πεθερά του δράστου Αρετή Παπαδοπούλου .
Το έγκλημα έλαβε χώρα υπό τις ακόλουθες συνθήκες .
Ενώ ο κ. Κακκάδης επεδίδετο σκυφτός εις τινά εργασία , έχων όπισθέν του , την εκεί πλησίον καθημένη εις κάποιο χαμηλό κάθισμα πεθερά του , το περίστροφό του , το οποίο ευρίσκετο ανασφάλιστο εις την οπισθία του παντελονιού του τσέπη , πεσόν εξ αυτής και κτυπήσαν επί του πατώματος , εκπυρσοκρότησε άπαξ. Η σφαίρα ευρούσα την ατυχή γραία – λόγω της θέσεως της , εις την καρδιακή χώρα αφήκε αυτήν άπνουν .
Ο Κακάδης , ιδών το θέαμα αυτό , επιχείρησε όπως αυτοκτονήσει , εμποδιστείς εκ των προσδραμόντων εκ του πυροβολισμού οικείων του , αναχώρησε εις Κυπαρισσία και παρουσιάσθηκε , εις τας αρχάς εκθέσας το γεγονός .
Επί τόπου κατέφθασαν ο ιατροδικαστής και Ειρηνοδίκης της πόλεώς μας προς διεξαγωγή των ανακρίσεων .
Χρόνης Βραδυνός
«Πατρίς» του Πύργου, Αύγουστος 1933

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. Επιτέλους και ένα σοβαρό θέμα Τι συνέχεια με την απούλητη σταφίδα ,τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και τα λεφτά που δεν έχουμε να αγοράσουμε πετρέλαιο, τα σχολεία που δεν έχουν καθηγητές, τα νοσοκομεία που πάνε για διάλυση θα ασχολούμαστε; Είναι σοβαρά θέματα αυτά να απασχολήσουν μια κοινωνία;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button