Αγροτικά

Σλοβενία: Ο κορωνοϊός «μαραίνει» τα φυτώρια που καταγράφουν ζημιές και μείωση πωλήσεων

Ανυπολόγιστες επιπτώσεις στα οικονομικά τους μεγέθη, μείωση πωλήσεων και αδιάθετα φυτά, είναι ορισμένες μόνο από τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού στα φυτώρια της Σλοβενίας, τα οποία παραμένουν κλειστά, λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί, με στόχο τη μείωση της εξάπλωσης του ιού στη χώρα.

Ένα από τα φυτώρια, το «Ocean Orchids», το οποίο πέρυσι είχε επιλεγεί για να διακοσμήσει τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου για το Πάσχα, αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής του Ρόμαν Φέρεντσακ στο πρακτορείο ειδήσεων STA.

Η «Ocean Orchids», με έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό (το 80% της παραγωγής της κατευθύνεται σε αγορές του εξωτερικού), «βλέπει» τις ορχιδέες που έχει καλλιεργήσει να μαραίνονται, αφού δεν μπορεί να τις διαθέσει ούτε στην εγχώρια αγορά.

Αντίθετα, οι ηλεκτρονικές πωλήσεις φυτών φαίνεται να «ανθίζουν». Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της «Semenarna Ljubljana», του μεγαλύτερου παραγωγού σπόρων στη Σλοβενία, η οποία ανακοίνωσε ρεκόρ παραγγελιών μέσω του διαδικτύου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button