Εκλογές 2019

Στάθης Ανδρινόπουλος από τα Φιλιατρά: “Δώστε μας την Κυριακή την καθαρή εντολή να αλλάξουμε την Τριφυλία” [εικόνες – βίντεο]

Δώστε μας τη Δύναμη να πάμε τα Φιλιατρά και την Τριφυλία ψηλά. Τώρα είναι ευκαιρία και δεν πρέπει να χαθεί.

Ζήτησε καθαρή εντολή να αλλάξει την Τριφυλία ο υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας, Στάθης Ανδρινόπουλος, το βράδυ της Τετάρτης 22 Μαιου από τα Φιλιατρά, στην προεκλογική συγκέντρωση και ομιλία του συνδυασμού «Η Τριφυλία Αλλάζει», απευθύνοντας κάλεσμα συστράτευσης στους ψηφοφόρους για μια νέα πορεία του Δήμου Τριφυλίας.

Ο κ. Ανδρινόπουλος στην έναρξη της ομιλίας του αφού ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν «στο γεωγραφικό κέντρο του δήμου», χαρακτήρισε την πόλη των Φιλιατρών ως την πόλη της παράδοσης και της προόδου, το κέντρο της  πρωτοπόρου γεωργικής παραγωγής, την ελληνική Καλιφόρνια, την πόλη των ευπατρίδων  οικογενειών, των οικογενειών Βορρέ και Φουρναράκη, την πόλη των συλλόγων με την πολυσχιδή δραστηριότητα, την πόλη του πολιτισμού και της αγροτικής ανάπτυξης. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να διεκδικήσει εκ νέου το Δήμο Τριφυλίας, τονίζοντας πως ο συνδυασμός “Η Τριφυλία αλλάΖΕΙ” από της συστάσεως του το 2014 διακήρυξε ότι είναι και θα παραμείνει ανεξάρτητος και απαλλαγμένος από πολιτικές και κομματικές επιρροές, χειραγωγήσεις και καπελώματα.

Οι «αλεξιπτωτιστές» της απλής αναλογικής

Μιλώντας για την απλή αναλογική, με την οποία συμφωνεί, ανέφερε πως δεν είναι βέβαιος ότι έχει γίνει πλήρως κατανοητός από την ελληνική κοινωνία, ανεβάζοντας στα κεραμίδια αρκετούς εκ των οποίων, άλλοι αδιαφορούσαν μέχρι τώρα για τα δημοτικά δρώμενα και άλλοι, ως αποτυχόντες παταγωδώς στα σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση πόστα που τους είχαν ανατεθεί, δεν θα τολμούσαν να θέσουν υποψηφιότητα για το δημαρχιακό αξίωμα. Και έτσι οι Τριφύλιοι έχουν να επιλέξουν κάποιους που με κίνητρο την προβολή τους, χωρίς γνώσεις και διοικητική εμπειρία, και χωρίς επίγνωση των προβλημάτων του τόπου, διεκδικούν την ψήφο τους. Μερικοί άλλοι βλέπουν τη Δημοτική Αρχή σαν μία νέα επιχειρηματική δραστηριότητα. Ο Δήμος δεν λειτουργεί με επιχειρηματικά κριτήρια. Επιπλέον, υπάρχουν και κάποιοι που έρχονται από το παρελθόν με κομματικές εντολές και χρίσματα. Φορείς μιας πολιτικής που δίχασε τον τόπο και εμπόδισε την ανάπτυξή του. Και επειδή θεωρούν βέβαιο και πράγματι είναι βέβαιο, ότι θα εκλεγούν δημοτικοί σύμβουλοι, πολύ φοβούμαι ότι  από αυτή τη θέση θα  εκβιάζουν και θα ζητούν αντιπαροχές για να στηρίξουν ωφέλιμες επιλογές και προτάσεις του Δημάρχου, που θα πλειοψηφήσει στις μεθαυριανές εκλογές. Για να μην γίνει αυτό το σενάριο πραγματικότητα, πρέπει μαζικά, να μας δώσετε την δύναμη και την εντολή από την πρώτη Κυριακή.

Μιλώντας για τα προβλήματα των Φιλιατρών αναφέρθηκε στην καθαριότητα, την ύδρευση, το φωτισμό, την αγροτική οδοποιία, αλλά και το σημαντικότερο που ήταν η κατάργηση του Αστυνομικού σας Τμήματός. «Γι’ αυτό το τελευταίο είναι στις προθέσεις μας η ίδρυση Δημοτικής Αστυνομίας, ώστε να καλυφθεί εν μέρει αυτό  το έλλειμμα ασφαλείας, όπως ήδη εξαγγείλαμε από την  Δημοτική Ενότητα Αετού, από το Κοπανάκι προχθές. Απόψε σας δηλώνουμε ότι ως έδρα της, θα ορίσουμε τα Φιλιατρά. Και επειδή αυτό δεν θεωρείται αρκετό για να καλύψει το κενό ασφαλείας, θα επιδιώξουμε με επιμονή, την επανασύσταση του Αστυνομικού Τμήματος και εάν αυτό καταστεί αδύνατο, την κίνηση περιπολικού της ΕΛ-ΑΣ  κατά τις κρίσιμες ώρες του 24ώρου στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Φιλιατρών», είπε ο κ. Ανδρινόπουλος.

Σφοδρή κριτική στη Δημοτική Αρχή

Η απερχόμενη δημοτική αρχή αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων, έιπε ο κ. Ανδρινόπουλος, για να συνεχίσει λέγοντας: «Η καθημερινότητα έχει αφεθεί στην τύχη της και,  όπως έχω πει πολλές φορές στα δημοτικά συμβούλια, ο Δήμος Τριφυλίας λειτουργεί στον «αυτόματο πιλότο». Δεν υπάρχει συντονισμός, δεν υπάρχει έλεγχος και  κάνει ο κάθε ένας ό, τι θέλει. Η αποκομιδή και η διαχείριση των απορριμμάτων είναι η χειρότερη από όλες τις προηγούμενες δημοτικές περιόδους. Ανακύκλωση στον Δήμο μας δε γίνεται και οι λίγοι υπάρχοντες κάδοι ανακύκλωσης είναι για να μπερδεύουν τους επισκέπτες μας ότι γίνεται ανακύκλωση. Ο Δήμος Τριφυλίας έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο. Η αγροτική οδοποιία είναι σε άθλια κατάσταση και πολλές φορές οι συμπολίτες μας προσπαθούν με τα δικά τους  μέσα να βελτιώσουν την κατάσταση για να μπορούν να μεταβαίνουν στα σπίτια τους και να καλλιεργούν τα κτήματά τους.Τα μηχανήματα και τα μέσα του Δήμου έχουν αποδεκατισθεί και παραμένουν ακινητοποιημένα από βλάβες στους όρχους οχημάτων και στα διάφορα συνεργεία, διότι ο Δήμος δεν ανταποκρίνεται στις οικονομικές του υποχρεώσεις.  Ο Δήμος χρωστάει παντού. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Τριφυλίας ταλαιπωρούνται αδικαιολόγητα από τις συνεχείς διακοπές νερού και δαπανούν ένα σημαντικό ποσό καταναλώνοντας εμφιαλωμένο νερό, διότι δε γνωρίζουν εάν είναι κατάλληλο ή ακατάλληλο για πόση και μαγείρεμα. Οι περισσότεροι επαγγελματίες της Τριφυλίας δεν επιθυμούν συναλλαγές με το Δήμο, διότι έχει αποδείξει ότι είναι αναξιόπιστος και με υπόδειξή  του, πολλές φορές προσπαθούν να διεκδικήσουν την πληρωμή τους μέσω δικαστικών αποφάσεων». Μίλησε για αύξηση των πελατειακών σχέσεων και εξυπηρετήσεων ημέτερων, τόσο σε δημοτικό όσο και τοπικό επίπεδο, αλλά και για ανύπαρκτη συνεργασία του Δημάρχου και των αρμόδιων αντιδημάρχων με τα τοπικά συμβούλια, ενώ καυτηρίασε το γεγονός πως ένας αριθμός πολιτιστικών εκδηλώσεων ήταν αμφιβόλου ποιότητας και με υψηλό κόστος.

«Έχουμε συνειδητοποιήσει πλήρως ότι διακατέχεσθε από το συναίσθημα ότι η πόλη σας έχει αδικηθεί και ότι ασφυκτιά και συνθλίβεται, ως ευρισκόμενη ανάμεσα στις άλλες δύο εξ ίσου μεγάλες με τη δική σας, πόλεις του Δήμου. Αυτό το συναίσθημα, που κάποιοι επιχειρούν να το εκμεταλλευθούν πολιτικά  υποσχόμενοι τα πάντα, θα προσπαθήσουμε να το εξαλείψουμε, με το να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία στις ανάγκες και στα προβλήματα που απασχολούν τα Φιλιατρά και την περιοχή τους. Ο Δήμος είναι ένας, ο Δήμος Τριφυλίας και οι δημότες του είναι όλοι ίσοι μεταξύ τους. Ο τοπικισμός δεν είναι ωφέλιμος σε κανένα, γι’ αυτό θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, ώστε να επιτευχθεί η ομογενοποίηση του Δήμου, για το καλό όλης της περιοχής του Δήμου μας, του Δήμου Τριφυλίας. Η πόρτα του Δημάρχου θα είναι πάντοτε ανοιχτή για όλους και δε θα χρειάζονται ραντεβού για να τον συναντήσουν οι πολίτες».

Μιλώντας για τις δράσεις που θα γίνουν στα Φιλιατρά ο κ. Ανδρινόπουλος ανέφερε, «Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για την  αναδιοργάνωση εκσυγχρονισμό και οργάνωση του συστήματος καθαριότητας και περισυλλογής των απορριμμάτων (οχήματα, κάδοι και θέσεις, κάδοι ανακύκλωσης, πλύση κάδων, οδοκαθαρισμοί, κοινόχρηστοι χώροι κλπ). Θα αναπλάσουμε  και θα καθαρίσουμε  την ιστορική πλατεία, με έμφαση στο παλαιό σιντριβάνι, στον κήπο, στα αγάλματα και θα βελτιώσουμε το πράσινο. Θα βελτιώσουμε τον φωτισμό και θα  αναπλάσουμε την παιδική χαρά και τον χώρο εκδηλώσεων. Θα ολοκληρώσουμε τις  συνδέσεις με το νέο αποχετευτικό δίκτυο, το νέο δίκτυο ύδρευσης και θα καταργήσουμε το  παλαιό για να μην υπάρχουν τα προβλήματα ύδρευσης που αντιμετωπίζετε σήμερα. Θα επεκτείνουμε το δίκτυο όμβριων υδάτων. Θα μελετήσουμε και θα αναδιαμορφώσουμε το χωρικό σχέδιο  στη βάση των νέων δεδομένων  προκειμένου να δοθεί λύση στα υφιστάμενα προβλήματα δόμησης της πόλης. Θα αναπλάσουμε  την πλατεία Αγίου Γεωργίου και θα αναδείξουμε  τον ιστορικό και αγιογραφικού χαρακτήρα του ναού. Θα συντάξουμε  μελέτες ανάπλασης και διαμόρφωσης της παραλιακής ζώνης Λιμεναρίου και της οδού μέχρι το Στόμιο, για να έχουμε ετοιμότητα χρηματοδότησης από ΕΣΠΑ ή άλλο ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Θα ολοκληρώσουμε  την ανάπλαση του νέου σταδίου και θα το αξιοποιήσουμε  προς όφελος της ΕΡΑΝΗΣ και των δημοτών. Θα προβούμε στις απαιτούμενες ενέργειες για την κατασκευή του βιολογικού  καθαρισμού των  Χριστιάνων. Θα κατασκευάσουμε δημοτικές τουαλέτες».

Μίλησε για συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την εκτέλεση έργων στην περιφέρεια της Δημοτικής Ενότητας Φιλιατρών. Ωστόσο, όπως είπε απαραίτητη προϋπόθεση για την πραγματοποίηση όσων προαναφέρθηκαν, είναι η αναδιοργάνωση και αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Δήμου ώστε, συνεργαζόμενες αρμονικά μεταξύ τους, να παράγουν το καλλίτερο δυνατό αποτέλεσμα για το καλό των δημοτών.

Κλείνοντας ο κ. Ανδρινοπουλος ανέφερε, «Την Κυριακή αποφασίζετε με την ψήφο σας για το μέλλον του τόπου μας, για το μέλλον των παιδιών μας. Από σας εξαρτάται να πραγματοποιηθεί το όνειρο σας για μια Τριφυλία αντάξια των προσδοκιών μας. Στον αγώνα αυτό, σας καλούμε να συστρατευθείτε μαζί μας, μαζί με τα νέα και άφθαρτα στελέχη του συνδυασμού μας, που σηματοδοτούν την ανανέωση και τη σύγχρονη αντίληψη της κοινωνίας, για μια νέα πορεία του Δήμου μας. Όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα λαμπρό και φωτεινό αύριο, με ενότητα και δράση για την πρόοδο και την ανάπτυξη της Τριφυλίας  μας. Είμαστε σίγουροι ότι κανείς δε θα απουσιάσει από αυτό το προσκλητήριο. Ήρθε η ώρα για αισιοδοξία και προοπτική. Ήρθε η ώρα να βελτιώσουμε τις ζωές μας. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε την Τριφυλία. Ήρθε η ώρα να μας εμπιστευθείτε. Η Τριφυλία αξίζει το καλύτερο και αυτό το εκφράζουμε εμείς. Η Τριφυλία Αλλάζει και την αλλάζετε εσείς με την ψήφο σας. Δώστε μας τη Δύναμη να πάμε τα Φιλιατρά και την Τριφυλία ψηλά. Τώρα είναι ευκαιρία και δεν πρέπει να χαθεί. Δώστε μας την Κυριακή την καθαρή εντολή να αλλάξουμε την Τριφυλία».

Δείτε εικόνες και βίντεο:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button