Αστυνομικά

“Στάσου πλάι μου”: Αγώνας 5 χιλιομέτρων για συμπαράσταση στον αγώνα της απεξάρτησης

Tην Κυριακή, 24 Ιούνη, η Καλαμάτα θα τρέξει για να εμψυχώσει τα άτομα που δίνουν τον αγώνα τους με το ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) ώστε να βάλουν την οριστική παρένθεση στο κεφάλαιο των εξαρτήσεων στη ζωή τους. Θα είναι αγώνας 5 χιλιομέτρων γύρω από το Κάστρο της πόλης, τον οποίο διοργανώνει και φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ Κύτταρο, τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (ΚΕΠΕΠΨΥ) και το Δήμο Καλαμάτας. Οι εκπρόσωποι των διοργανωτών, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν το μεσημέρι στα γραφεία του ΚΕΘΕΑ Κύτταρο, κάλεσαν τον κόσμο της Καλαμάτας είτε να λάβει μέρος στον αγώνα είτε να προσέλθει και να χειροκροτήσει τους δρομείς, ώστε να γίνει πράξη το φετινό σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών “Στάσου πλάι μου!”…

Το Σύλλογο Δρομέων Υγείας εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο αντιπρόεδρός του, Θύμιος Αλεξόπουλος, που υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση αυτού του αγώνα έχει ως σκοπό να κάνει τα άτομα που δίνουν τον αγώνα της απεξάρτησης με το ΚΕΘΕΑ να αισθανθούν ότι δεν είναι μόνα τους, ότι έχουν τη συμπαράσταση του κοινωνικού συνόλου, ώστε να πάρουν δύναμη και να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους.

Ο Θύμιος Αλεξόπουλος σημείωσε επίσης ότι Υγεία είναι η σωματική, ψυχική και πνευματική ευεξία και πως η ευεξία αυτή εξασφαλίζεται με την άθληση, γι’ αυτό και ο φορέας που εκπροσωπεί ονομάζεται Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας.

Η εκπρόσωπος του ΚΕΘΕΑ Κύτταρο (και Οξυγόνο) Ιωάννα Τσουράπα ευχαρίστησε τους φορείς που συμμετέχουν στη διοργάνωση του αγώνα, τονίζοντας ότι με την πρωτοβουλία τους δίνουν στον υπόλοιπο κόσμο το πιο σημαντικό μήνυμα, ότι δηλαδή η προσπάθεια της απεξάρτησης έχει ανάγκη την ευρύτερη κοινωνική στήριξη. Η εκπρόσωπος του ΚΕΘΕΑ ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθούν και άλλες εκδηλώσεις από το Κέντρο στη Μεσσηνία, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών.

Ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, διοικητής του Τμήματος Δίωξης Εμπόρων Ναρκωτικών, Αναστάσιος Δεληγιάννης, σημείωσε ότι η Αστυνομία από το νόμο έχει την αποστολή της καταστολής της εμπορίας των ναρκωτικών, ωστόσο, πρόσθεσε, στέκεται με ευαισθησία απέναντι στα άτομα που έχουν ανάγκη βοήθειας προκειμένου να αποφύγουν τις εξαρτήσεις. Και σε αυτό το πλαίσιο, συνέχισε, η Διεύθυνση Αστυνομίας συμμετέχει στον αγώνα της Κυριακής, προσθέτοντας μάλιστα ότι είναι πολλοί οι αστυνομικοί μέλη του δρομικού κινήματος που θα τρέξουν, ενώ συμπλήρωσε ότι η Αστυνομία θα συμμετέχει και σε άλλες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών, όπως σε ποδοσφαιρικό αγώνα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Ιούνη στην Καλαμάτα με τη συμμετοχή του ΚΕΘΕΑ, της Αστυνομίας, του 9ου Συντάγματος Πεζικού, της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος αλλά και σε ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Κυπαρισσία στις 25 Ιουνίου.

Ο εκπρόσωπος του ΚΕΠΕΠΨΥ,  Ευάγγελος Σιδερέας, από την πλευρά του επισήμανε ότι ο φορέας που εκπροσωπεί, ως Κέντρο Πρόληψης, και το ΚΕΘΕΑ αποτελούν τους δύο πυλώνες του ΟΚΑΝΑ για την πρόληψη και την απεξάρτηση. Τόνισε ότι το ΚΕΠΕΠΨΥ στηρίζει τον αγώνα της Κυριακής, θα διοργανώσει και δικές του εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, ενώ σχολίασε ότι η πρόληψη των εξαρτήσεων πρέπει να είναι στην καθημερινότητα μας και να μην μας απασχολεί μόνο μια ημέρα τον χρόνο.

Στ.Μ. kalamatajournal.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button