Αγροτικά

Σταφιδοπαραγωγοί χάνουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση εξαιτίας ασυνεννοησίας ΕΛΓΑ-ΟΠΕΚΕΠΕ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ
Και ζημιά έπαθε η παραγωγή τους και αργούν δραματικά να αποζημιωθούν, ενώ πληρώσουν τις εισφορές τους και την συνδεδεμένη ενίσχυση χάνουν επειδή ο ΕΛΓΑ δεν έκανε αυτό που έπρεπε, δεν έστειλε δηλαδή στον ΟΠΕΚΕΠΕ τις καταστάσεις με το ποσοστό της ζημιάς από τον παγετό και τον καύσωνα. Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας καταγγέλλει την ασυνεννοησία του ΕΛΓΑ με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και ζητάει την παρέμβαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να πληρωθούν οι παραγωγοί τα χρήματα που δικαιούνται…

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση καταγγελία επισημαίνονται τα εξής: “Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας καταγγέλλει την στάση τόσο του ΟΠΕΚΕΠΕ όσο και του ΕΛΓΑ οι οποίοι παίζουν παιχνίδια στις πλάτες των παραγωγών κορινθιακής σταφίδας σε σχέση με την συνδεδεμένη ενίσχυση.

Πολλοί παραγωγοί οι οποίοι είχαν υποστεί ζημιές στην παραγωγή τους από παγετό και καύσωνα δεν κατάφεραν να παραδώσουν την απαιτούμενη ποσότητα των 150 κιλών ανά στρέμμα στους εξαγωγείς για να πάρουν την συνδεδεμένη ενίσχυση.

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο ΕΛΓΑ δεν έστειλε (ως είχε υποχρέωση από το νόμο) τις καταστάσεις με το ποσοστό ζημιών ανά παραγωγό ώστε να μειωθεί η ποσότητα της κορινθιακής σταφίδας που είχαν υποχρέωση να παραδώσουν οι παραγωγοί που υπέστησαν ζημιές.

Τελικά αυτός που πλήρωσε για μία ακόμα φορά την  έλλειψη συνεργασίας ανάμεσα στις δυο υπηρεσίες του ίδιου υπουργείου είναι ο παραγωγός ο οποίος και τις ασφαλιστικές του εισφορές στον ΕΛΓΑ έχει πληρώσει και καθυστερεί να αποζημιωθεί για τις ζημιές που έχει υποστεί αλλά και  χάνει το σημαντικό ποσό της συνδεδεμένης ενίσχυσης.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας ζητά την παρέμβαση του υπουργού Γεωργίας ώστε να δοθεί  λύση και να πληρωθούν οι παραγωγοί τα χρήματα που δικαιούνται.

Το ΔΣ του Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button