Τοπικά Νέα

Στα σκαριά νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Μεσσηνία

Συνεχίζει να ελκύει σημαντικές επενδύσεις η Messhn;ia μετά το πέρας του φετινού καλοκαιριού καθώς συνεχίζονται οι εγκρίσεις για επενδύσεις πάνω στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας στην ευρύτερη περιοχή.

Συγκεκριμένα επένδυση που αφορά την δημιουργία πολυτελούς καταλύματος στην Πελοπόννησο και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Μεσσηνίας, έλαβε έγκριση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Το επενδυτικό πλάνο

Αναλυτικά, η νέα αυτή επένδυση στη Μεσσηνία, η οποία έλαβε έγκριση για υπαγωγή της στις διατάξεις του νόμου 4399/2016, όπως ισχύει, και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 αυτού (Ε΄ κύκλος), αφορά την ίδρυση πολυτελούς ξενοδοχείου πέντε αστέρων στην περιοχή Αμπελιώνας της δημοτικής Ενότητας Είρας, του δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με δημοσιευμένες πληροφορίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων η επένδυση αυτή θα υλοποιηθεί από την επιχείρηση «ABELIONA’S ART HOTEL AE» με δ.τ. «ABELIONA’S NATURE ART HOTEL» (Υπό Σύσταση).

Το κατάλυμα σύμφωνα με τις δημοσιευμένες πληροφορίες θα είναι δυναμικότητας 27 δωματίων και 68 κλινών ενώ το συνολικό επιλέξιμο κόστος της επένδυσης βρίσκεται στα 4.695.516,53 ευρώ με το συνολικό ενισχυόμενο κόστος να βρίσκεται στα 4.593.776,93 ευρώ.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις δημοσιευμένες πληροφορίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στο επενδυτικό σχέδιο θα χορηγηθεί ενίσχυση με τη μορφή επιχορήγησης ύψους 2.546.577,31  ευρώ ενώ οι νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας που θα δημιουργηθούν από την υλοποίηση της ξενοδοχειακής επένδυσης ανέρχονται στις 8,76 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button