Τοπικά Νέα

Στην Αθήνα οι Ηλείοι διαμαρτύρονται για το Πάτρα – Πύργος – Ολυμπία – Τσακώνα

Λείπει η φωνή των Μεσσηνίων

Διαμαρτυρία για τη μη ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού (Πάτρα – Πύργος – Ολυμπία – Τσακώνα) οργανώνουν σήμερα Τετάρτη το απόγευμα στο Σύνταγμα οι Ηλείοι, οι Ζακύνθιοι και οι Κεφαλλήνιοι της Αθήνας. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά από παρόμοιες ενέργειες και δράσεις λείπει η φωνή των Μεσσηνίων.
Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε σε δράσεις, συσκέψεις και πρωτοβουλίες που αφορούν στο συγκεκριμένο οδικό έργο να μη συμμετέχει η περιοχή μας.

Συγκέντρωση
Η Επιτροπή Αγώνα των Ηλείων για το δρόμο «Πάτρα – Πύργο – Ολυμπία – Τσακώνα», με σύνθημα «ΟΧΙ άλλα θύματα, ΟΧΙ άλλους θανάτους, ΟΧΙ άλλα τροχαία ατυχήματα στο δρόμο καρμανιόλα, την Ολυμπία Οδό», καλεί τα σωματεία και τους συλλόγους των Ηλείων, καθώς και όλους τους Ηλείους, τους Ζακύνθιους και τους Κεφαλλήνιους που διαμένουν στην Αθήνα, να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Συντάγματος αύριο το απόγευμα στις 5.00, στο σιντριβάνι, στην έξοδο του Μετρό!
Τη διαμαρτυρία διοργανώνουν οι Σύλλογοι Γουμεριωτών Ηλείας «Η Αγία Παρασκευή», η Ένωση Κουμανιωτών Ηλείας και ο Σύνδεσμος των εν Αθήναις Πυργιων.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους, «η συγκέντρωση είναι διαμαρτυρία για την κοροϊδία διαχρονικά σε βάρος όλων των Ηλείων από την κυβέρνηση από τα κόμματα εξουσίας, για το νέο Εθνικό Δρόμο Πάτρα – Πύργου – Τσακώνα (Ολύμπια οδός) που συνεχώς δημοπρατείται χρόνια τώρα και ποτέ δεν ξεκινάει!».

Διαμαρτυρία
Και το κάλεσμα για τη διαμαρτυρία συνεχίζει: «Επιτέλους, σεβασμό στους 300.000 Ηλείους και στους πάνω από 100.000 Ηλείους της Αθήνας. Έχουν αφήσει χωρίς έργα υποδομής την Ολυμπιακή γη (χωρίς δρόμους, αεροδρόμιο, χωρίς σιδηροδρομικό δίκτυο, 6 κρατικές ιαματικές πηγές αναξιοποίητες, ούτε μία μαρίνα, δεκάδες μνημεία χωρίς δρόμο πρόσβασης, 120 χιλιόμετρα παραλίες αναξιοποίητες κ.λπ.), με συνέπεια ο νομός να είναι τελευταίος σε ανάπτυξη!
Η ΔΟΕ μας έκλεψε τη Γιορτή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων. Δε γίνεται στο Ιερό της Ολυμπίας, στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως επιβάλλεται, αλλά γίνεται στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας.
Η γη με το ισχυρότερο όνομα στον κόσμο, το “Ιερό της Ολυμπίας”, με δρόμους καρμανιόλες, με καθημερινά θανατηφόρα ατυχήματα!
ΟΧΙ άλλα εκατοντάδες θανατηφόρα ατυχήματα, ΟΧΙ άλλους χιλιάδες τραυματισμούς κάθε χρόνο στο δρόμο Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα! Ας κάνουμε ένα μνημόσυνο για τα εκατοντάδες θύματα. Ας κάνουμε κάτι εμείς οι πάνω από 100.000 εκτός Ηλείας, Ηλείοι».
Κλείνοντας την ανακοίνωσή τους καλούν όσους γνωρίζουν ονόματα θυμάτων στο δρόμο Πάτρα-Πύργος-Τσάκωνα να τους τα στείλουν για να τα διαβάσουν στη συγκέντρωση.

Της Βίκυς Βετουλάκη στο Θάρρος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button