Τοπικά Νέα

Στην Βαλύρα βρέθηκε το πρωί της Κυριακής ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Στην βρέθηκε το πρωί της Κυριακής ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ως προεξάρχων του  τεσσαρακονθημέρου μνημοσύνου του μακαριστού Θεοδώρου Σπηλιώτη, κατά σάρκα αδελφού του Σεβ. Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου και πατρός του  Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου Αθανασίου
Σπηλιώτη.

Νωρίτερα, του Όρθρου και της πολυαρχιερατικής Θείας  Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ.  Σεραφείμ και συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Μάνης  κ. Χρυσόστομος και Σισανίου & Σιατίστης κ. Αθανάσιος, ενώ  εντός του Ιερού Βήματος παρέστησαν συμπροσευχόμενοι,  εκτός του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, και οι  Σεβ. Μητροπολίτες Μονεμβασίας & Σπάρτης κ. Ευστάθιος,  Τριφυλίας & Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος, Γόρτυνος &  Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας, ο Θεοφιλ. Αρχιγραμματεύς της  Ιεράς Συνόδου Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος και ο οικείος  ποιμενάρχης Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Το παρών έδωσαν και οι τοπικοί άρχοντες με πρώτον τον  Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παν. Νίκα, τους Βουλευτές  Μεσσηνίας Ιωάννη Λαμπρόπουλο και Μίλτο Χρυσομάλλη, τον 
Αντιπεριφερειάρχη κ. Στάθη Αναστασόπουλο και τους  Δημάρχους Καλαμάτας κ. Αθ. Βασιλόπουλο και Μεσσήνης κ.  Γιώργο Αθανασόπουλο.  

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας και του  μνημοσύνου, ο Μακαριώτατος εξέφρασε τα συλλυπητήρια και  την αγάπη του προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Σπάρτης και τους  οικογενείς του εκλιπόντος, ενώ αντιφωνώντας ο  Σεβασμιώτατος κ. Ευστάθιος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο και τους παρευρισκόμενους Αρχιερείς για την τιμή προς την οικογένειά του και ιδιαιτέρως τον Σεβ. Μητροπολίτη  Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο για την συμπαράστασή του σε όλα τα χαρμόσυνα ή λυπηρά γεγονότα της οικογένειας, όπως χαρακτηριστικά είπε, αλλά και τον Πρωτοσύγκελλοτης  Μητροπόλεως Μεσσηνίας για την διοργάνωση και την ευταξία  κατά την Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο.

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. Δόξα τω Μεγαλοδυνάμει Θεώ
    Ωραια ιερα χωρία 9 Αγίων Ιεραρχών μετά του Μεγάλου Αρχιερέως Ιερωνύμου.
    Μεγάλη τιμή γιά τον Άγιο Σπάρτης κ κ Ευστάθιο !!
    Μεγάλη ευλογία το συλλείτουργο με το Σεπτό μας ποιμενάρχη Άγιο Τριφυλία κ Ολυμπίας κ Χρυσοστόμου και Του Αγίου Μεσσηνίας κ Χρυσοστόμου.
    Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του αδελφού του κ κ Ευστάθιου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button