ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Στην Κυπαρισσία ο Θάνος Τζήμερος

Ο πρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία, ξανά!» Θάνος Τζήμερος επισκέπτεται τη Μεσσηνία σήμερα και αύριο

Η πλήρης απελευθέρωση της οικονομίας και η μείωση της φορολογίας στο 12% για όλους μπορούν να βάλουν τη χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά, τόνισε ο πρόεδρος της «Δημιουργίας Ξανά!» Θάνος Τζήμερος, κατά την επίσκεψή του στην Κυπαρισσία το μεσημέρι της Κυριακής.

Στα πλαίσια της περιοδείας του στη Μεσσηνία συζήτησε με κατοίκους της Κυπαρισσίας στην κεντρική πλατεία της πόλης, και λίγη ώρα αργότερα έδωσε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, ενώ πραγματοποίησε ομιλία στην ίδια αίθουσα με θέμα «Κι όμως γίνεται!».

Σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι τίτλος της περιοδείας του είναι «Κι όμως γίνεται», διότι, «πράγματα που μας φαίνονται πολύ δύσκολα, κάποιες άλλες χώρες που ήταν μάλιστα σε πολύ χειρότερη θέση από τη δική μας τα πέτυχαν και τα πέτυχαν εύκολα. Έχουμε κουραστεί να ακούμε για μεταρρυθμίσεις, για πράγματα που δεν γίνονται, για ομάδες συμφερόντων που αντιδρούν στο να φτιάξουμε επιτέλους αυτή τη χώρα ως ένα σοβαρό, σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, που να μην στραγγαλίζει οποιαδήποτε παραγωγική προσπάθεια», είπε.

Μίλησε ειδικότερα για flat tax, γραμμικό φόρο χωρίς κλίμακες, μία κλίμακα ανεξαρτήτως ύψους εισοδήματος 12% με όλα τα έξοδα να αναγνωρίζονται και να εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα και για φυσικά και για νομικά πρόσωπα. ΦΠΑ 15% και 9% για είδη πρώτης ανάγκης, λέγοντας: « Αυτό το τόσο απλό νομοσχέδιο είναι το πιο δυνατό νομοσχέδιο στον κόσμο. Όσα κράτη το εφάρμοσαν -στην αρχή η Εσθονία και τώρα πάνω από 20-25 κράτη, είδαν την οικονομία τους να απογειώνεται, τους κατοίκους να πλουτίζουν, διότι έχει άπειρα πλεονεκτήματα. Καταργεί τη φοροδιαφυγή, διότι εάν έχεις κίνητρο να ζητάς αποδείξεις τις ζητάς, οπότε η φοροδιαφυγή καθίσταται ασύμφορη, που σημαίνει ότι το ΑΕΠ μας από 175 δις την επόμενη χρονιά θα πάει στα 250, και αυτό σημαίνει βελτίωση όλων των δεικτών του χρέους».

Ο κ. Τζήμερος επισήμανε ότι πρέπει να καταλάβουμε ότι «η ανάπτυξη δεν έρχεται με ομιλίες, εξαγγελίες, με χειροκροτήματα ή με ευχές, αλλά όταν κάποιος επενδυτής, Έλληνας ή ξένος, δει ότι τον συμφέρει να επενδύσει στη χώρα, γιατί όσο κερδίζει τόσο αναπτύσσεται, τόσο δημιουργεί θέσεις εργασίας».

Ταυτόχρονα στηλίτευσε τον κρατισμό και ότι η Ελλάδα έχει πάρει αυτά τα χρόνια 200 δις από την ΕΕ, όχι δάνειο, που υποτίθεται θα πήγαιναν στη βελτίωση των υποδομών, σε δρόμους, λιμάνια, σε δίκτυα, αλλά «αυτά φαγωθήκαν με διάφορους τρόπους, μπήκαν στις τσέπες των επιτήδειων και ακόμα πληρώνουμε τους δρόμους»

Σε λίγη ώρα ο κ. Τζήμερος θα δώσει στην Καλαμάτα συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο “Rex”, και μισή ώρα αργότερα στην ίδια αίθουσα θα μιλήσει σε μέλη και φίλους του κόμματός του. Τη Δευτέρα το πρωί ο κ. Τζήμερος θα συναντηθεί στην Καλαμάτα με εκπροσώπους φορέων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button