Τοπικά Νέα

Στην ΤτΕ τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Τριφυλίας

Τη μεταφορά των πλεοναζόντων ταμειακών διαθεσίμων στην ΤτΕ αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Μέχρι 1η Δεκεμβρίου, οι Δήμοι της χώρας οφείλουν, να προχωρήσουν στη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, μετά και το έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών που απεστάλη στους ΟΤΑ.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, στις 30 Οκτωβρίου, αποφασίστηκε ομόφωνα, να μην μεταφερθεί ποσό από τα πλεονάζοντα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου στην ΤτΕ, ωστόσο στην προχθεσινή συνεδρίαση η απόφαση άλλαξε και τελικά θα μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Ο δήμαρχος κ. Λεβεντάκης ανέφερε πως το πράττουν εκβιαζόμενοι από την κυβέρνηση, καθώς αν ο Δήμος Τριφυλίας δεν ανοίξει λογαριασμό στην Τράπεζα Ελλάδος τότε δεν θα μπορούν να γίνουν οι πληρωμές των υπαλλήλων αλλά και άλλες οικονομικές συναλλαγές.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Κατσίβελας τόνισε πως θα έπρεπε να αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη σοβαρότητα τα θέματα και να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι.

Λεκτική αντιπαράθεση υπήρξε μεταξύ της Χάιδως Παναγιωτοπούλου και του Δημήτρη Δριμή, με την πρώτη να υποστηρίζει πως μπορεί να ανοιχθεί λογαριασμός μόνο στην Τράπεζά της Ελλάδας, και τον δεύτερο να υποστηρίζει με έγγραφα, πως υπάρχει και η επιλογή του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων, λέγοντας μάλιστα απευθυνόμενος στον κ. Λεβεντάκη, πως αν δεν μπορεί να γίνει, τότε δίνει εν λευκώ την ψήφο του.

Ο Παναγιώτης Τσαφαράς είπε πως στο προηγούμενο συμβούλιο το θέμα μπορεί να το είδαμε κάπως γρήγορα αλλά όχι ανεύθυνα, συμφωνώντας να δοθούν τα ταμιακά διαθέσιμα στην ΤτΕ. Ο Στάθης Ανδρινόπουλος ανέφερε πως συμφωνεί με την απόφαση της κυβέρνησης, λέγοντας πως «εκτός από δήμος Τριφυλίας είμαστε και Έλληνες». Ο Σαράντος Κουκούμης είπε χαρακτηριστικά ότι «γίνετε ωμός εκβιασμός εκ μέρους της κυβέρνησης», προτείνοντας να ανοίξει ο λογαριασμός στο Τ.Π.Δ , αλλά να μην μπουν όλα τα χρήματα του δήμου.

Τελικά, η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία για άνοιγμα λογαριασμού στην ΤτΕ.

 

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button