Τοπικά Νέα

Στη Βουλή η ελλιπής αντιπλημμυρική προστασία στο Πήδημα Μεσσηνίας

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ & Βουλευτής Λάρισας κ. Κυριάκος Βελόπουλος σχετικά με την ελλιπή η αντιπλημμυρική προστασία στο χωριό Πήδημα Μεσσηνίας.
Η ερώτηση εστιάζει στην λήψη μέτρων για την άμεση και επιτυχή αντιμετώπιση ενδεχόμενης πλημμύρας το προσεχές διάστημα και στην μέριμνα και τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό έργου που θα παρέχει μόνιμη και αποτελεσματική αντιπλημμυρική προστασία στην άνω περιοχή.
Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

 

ΘΕΜΑ: «Ελλιπής η αντιπλημμυρική προστασία στο χωριό “Πήδημα Μεσσηνίας”»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

μεγάλος προβληματισμός και έντονη ανησυχία είναι τα συναισθήματα που επικρατούν μεταξύ των κατοίκων του χωριού “Πήδημα Μεσσηνίας”. Με την έλευση του χειμώνα, ξυπνούν οι μνήμες από την καταστροφή που υπέστη η περιοχή, το 2016, εξαιτίας του ρέματος που βρίσκεται στο βόρειο μέρος του χωριού. Έκτοτε, οι κάτοικοι, όπως μας αναφέρουν, ζουν με την ελπίδα ότι, θα προκύψει κάποιο σημαντικό έργο προστασίας στην περιοχή. Έχει ήδη πραγματοποιηθεί πρόχειρος καθαρισμός της κοίτης, στο ένα μέρος, στην κατάντη της γέφυρας, χωρίς όμως παρέμβαση στο πάνω μέρος, την ανάντη της γέφυρας, ενώ, η μη διαπλάτυνση της μικρής γέφυρας δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα σε περίπτωση πλημμύρας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Θα προβείτε άμεσα στις απαραίτητες διαπιστώσεις περί της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η αντιπλημμυρική προστασία της άνω περιοχής και τι έκτακτα μέτρα θα λάβετε για την άμεση επιτυχή αντιμετώπιση ενδεχόμενης πλημμύρας στην εν λόγω τοποθεσία, εξαιτίας αιφνίδιων ακραίων καιρικών φαινομένων, στο άμεσα προσεχές διάστημα;

2. Θα υπάρξει από μέρους σας μέριμνα για τη μελέτη και τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου έργου, που θα παρέχει μόνιμη και αποτελεσματική αντιπλημμυρική προστασία στην άνω περιοχή;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button