Δήμος ΟιχαλίαςΤοπικά Νέα

Στη Βουλή ο λειτουργικός υποβιβασμός των Δημοτικών Σχολείων Οιχαλίας

Ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας για την κατάσταση που επικρατεί στα Δημοτικά Σχολεία Οιχαλίας κατάθεσαν οι βουλευτές της “Ελληνικής Λύσης”, Απόστολος Αβδελάς και Κώστας Χήτος.

Όπως αναφέρουν, “σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους του Δήμου Οιχαλίας και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπική ιστοσελίδα, έντονες είναι οι αντιδράσεις των πολιτών στην απόφαση της διευθύντριας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας να υποβιβάσει λειτουργικά τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Οιχαλίας και συγκεκριμένα, το Δημοτικό Σχολείο Μελιγαλά από 11θέσιο σε 8θέσιο, το Δημοτικό Σχολείο Διαβολιτσίου από 6θέσιο σε 5θέσιο και τα Δημοτικά Σχολεία Δωρίου και Μερόπης από 6θέσια σε 4θέσια.

Ο λειτουργικός υποβιβασμός αυτών των σχολείων, εκτός του ότι έγινε ξαφνικά, έρχεται σε μια περίοδο δύσκολη και αναμένεται να δημιουργήσει καινούρια προβλήματα και να απαξιώσει περισσότερο την αναγκαία για το μέλλον της πατρίδας μας πορεία της παιδείας στην περιοχή.

Όπως είναι γνωστό, χωριά, όπως το Διαβολίτσι, το Αγριλόβουνο, το Καρνάσι, το Δεσύλλα και η Κάτω Μέλπεια, επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές και επηρεάστηκε σημαντικά από τα τραγικά αυτά γεγονότα η ζωή των παιδιών και των γονέων τους, αφού έχασαν σπίτια και περιουσίες.

Τώρα, οι ανωτέρω έρχονται αντιμέτωποι και με τον υποβιβασμό των σχολείων τους. Εύλογα, το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας επισημαίνει και καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας να λάβουν υπόψη τις ενστάσεις της τοπικής κοινωνίας και να συνηγορήσουν στην αποτροπή κάθε υποβιβασμού της δυναμικότητας των τοπικών σχολικών ιδρυμάτων”.

Με βάση την παραπάνω κατάσταση οι βουλευτές ερωτούν για τις λύσεις που προτίθεται να δώσει το υπουργείο Παιδείας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button