ΕκπαίδευσηΤοπικά Νέα

Στη μέση έμειναν οι εργασίες στο 2ο Δημοτικό Γαργαλιάνων – Επιστολή διαμαρτυρίας του Σχολικού Συμβουλίου

Καταγγέλλουν αδιαφορία από την πλευρά του Δήμου

Με επιστολή τους προς το δήμαρχο Παναγιώτη Κατσίβελα με θέμα: “Επιστολή διαμαρτυρίας του Σχολικού Συμβουλίου 2ου Δημοτικού- 1ου Νηπιαγωγείου Γαργαλιάνων, σχετικά με την πρόοδο των εργασιών στο προαύλιο του δημοτικού”, τα μέλη του Σχολικού Συμβουλίου ενημερώνουν πως η ημερομηνία παράδοσης του έργου έχει παρέλθει και δεν έχουν καμία ενημέρωση για το αν παραδοθεί και πότε το έργο. Επίσης, ενημερώνουν πως για λόγους ασφαλείας δεν θα επιτρέψουν να γίνουν εργασίες με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ενώ καταγγέλλουν πως στην συνεδρίαση του Σχολικού Συμβουλίου αν και είχαν προσκληθεί εκπρόσωποι του Δήμου… δεν εμφανίστηκε κανένας!

Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή:

Κύριοι,

Σήμερα 7/8/2019 πραγματοποιήθηκε εκτάκτως Σχολικό Συμβούλιο με βασικό θέμα την αποπεράτωση των εργασιών στο προαύλιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαργαλιάνων.
Αν και είχαν προσκληθεί οι αρμόδιοι εκπρόσωποι του Δήμου Τριφυλίας (Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, Πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων και Αντιδήμαρχος Παιδείας) ΔΕΝ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ.
Το ενδιαφέρον ωστόσο, των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας του σχολικού συγκροτήματος 2ου Δημοτικου – 1ου Νηπιαγωγείου καθώς και των γονέων ήταν μεγάλο, όπως και η απογοήτευσή τους με την απουσία του Δήμου και μιας επίσημης απάντησης.

Με την παρούσα επιστολή μας σας επισημαίνουμε και σας ενημερώνουμε για τα εξής:

– Η ημερομηνία παράδοσης του έργου έχει παρέλθει από τις 5/7/2019, σύμφωνα με την με αρ. 19SYMV004433096 σύμβαση και το έργο παραμένει ανολοκλήρωτο καθώς οι εργασίες γίνονται με εξαιρετικά βραδείς ρυθμούς, ενώ θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες.
– Δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση για το αν και πότε θα ολοκληρωθεί. Αντίθετα ο επιβλέπων μηχανικός της Τ.Υ. του Δήμου Τριφυλίας μας παρέπεμψε στον εργολάβο, ο οποίος με τη σειρά του υποσχέθηκε ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούλιο. Γενικά, η ενημέρωση από το Δήμο ήταν προφορική και αόριστη
– Τα μέλη του Σχολικού Συμβουλίου αποφασίσαμε ομόφωνα να μην γίνουν εργασίες με την έναρξη του σχολικού έτους 2019-20 για όλους τους λόγους που αναφέρονται στην με αρ. πρωτ. 141/5-7-2019 επιστολή της Διεύθυνσης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαργαλιάνων, την οποία έχετε όλοι λάβει.
Υπενθυμίζουμε ότι οι λόγοι αφορούν κυρίως στην ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων, βοηθητικού προσωπικού και γενικότερα κάθε επισκέπτη, όπως και στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων του συγκροτήματος.

Ζητάμε άμεσα μια υπεύθυνη έγγραφη απάντηση για την πορεία των εργασιών καθώς η αγωνία και η αγανάκτηση όλων μας κορυφώνεται, μια που η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είναι προ των πυλών.
Οφείλουμε όλοι, ο καθένας από τη θέση ευθύνης του, να έχουμε εξασφαλίσει ένα ασφαλές περιβάλλον για τους μαθητές μας και γενικότερα για όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας του σχολικού συγκροτήματος.

Τα μέλη του Σχολικού Συμβουλίου

Σαλάτα Ελευθερία, Διευθύντρια 2ου Δημοτικού
Τεριζάκη Γαρυφαλιά, Προισταμένη 1ου Νηπιαγωγείου
Δημόπουλος Νικόλαος, Υποδιευθυντής 2ου Δημοτικού
Κορωνιού Μαρία, Δασκάλα
Κοκκώνη Ελένη, Δασκάλα
Αναστασοπούλου Αγγελική, Δασκάλα
Σκουτέρη Παναγιώτα, Νηπιαγωγός
Χρυσανθακόπουλος Ανδρέας, Δάσκαλος
Τασουλή Σταυρούλα, Δασκάλα
Ανδρώνη Μαρία Μαγδαληνή, Δασκάλα
Οικονόμου Δήμητρα, Δασκάλα
Κούμπλα Μαρίνα, Δασκάλα
Παπαχριστοφίλου Αικατερίνη, Δασκάλα
Κουρτεσάκη Παναγιώτα, Εκπαιδευτικός Αγγλικών
Τσιτσοπούλου Σωτηρία, Εκπαιδευτικός Γαλλικών
Κοκκαλιάρης Φωκίων, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & κηδεμόνων
Μπουλουλής Κώστας, γονέας
Καραμάν Γκαλίνα, γονέας
Καναβός Κώστας, γονέας

*Φώτο αρχείου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button