ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Στη Μαραθόπολη το πιο πρώιμο καρπούζι στην Ελλάδα!

 

1


Aπό τη θερμοκηπιακή καλλιέργεια του Διονύση Κόκκαλη.

Οι πρώτες ποσότητες θερμοκηπιακού καρπουζιού, αλλά και πεπονιού, συγκομίστηκαν σήμερα το πρωί στην περιοχή της Μαραθόπολης από τη θερμοκηπιακή καλλιέργεια του Διονύση Κόκκαλη. Να σημειωθεί πως και την περασμένη χρονιά ο κ. Κόκκαλης είχε συγκομίσει το πιο πρώιμο καρπούζι που αποτελούσε και ρεκόρ για την Ευρώπη!

Σύντομα ξεκινά η διοχέτευση του είδους τόσο στο εξωτερικό όσο και στην εγχώρια αγορά με αρκετά καλές τιμές και αυξημένες αποδόσεις που συνδυάζονται με άριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Να σημειωθεί πως η παραγωγή πρώιμου καρπουζιού στην περιοχή της Τριφυλίας αγγίζει τα 6.000 στρέμματα, ενώ η κορύφωσή της συγκομιδής στις υπαίθριες καλλιέργειες αναμένεται μέσα στον Μάϊο.

Όπως σχολίασε ο διευθυντής ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος, φέτος βοήθησαν πολύ οι καιρικές συνθήκες, η ηλιοφάνεια της περιοχής και τα εδάφη, με καταπληκτικά αποτελέσματα.

Το καρπούζι είναι από τις σημαντικότερες καλλιέργειες για την Τριφυλία, λόγω του έντονα εξαγωγικού χαρακτήρα της. Η κατανάλωσή του έχει άμεση σχέση με τις καιρικές συνθήκες. Γι’ αυτό οι παραγωγοί προσεύχονται στα τέλη του Μαΐου να επικρατεί ζέστη στις χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button