Τοπικά Νέα

Στη Μελβούρνη ο δήμαρχος Καλαμάτας για την ονοματοδοσία του δρόμου Kalamata Place

Με την παρουσία του δημάρχου Καλαμάτας Αθανάσιου Βασιλόπουλου θα πραγματοποιηθεί στη Μελβούρνη η γιορτή των εγκαινίων για το νέο ελληνικό ορόσημο της πόλης το Kalamata Place, την οποία διοργανώνει η Παμμεσσηνιακή Αδελφότητα «Παπαφλέσσας».

Ο μικρός δρόμος Kalamata Place βρίσκεται στο βόρειο προάστιο Thornbury και θα λάβει το όνομα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας με την ομόφωνη έγκριση του δημοτικού συμβουλίου Darebin.

Στην εκδήλωση, εκτός από τον δήμαρχο Καλαμάτας, θα βρίσκεται και η δήμαρχος Darebin, Lina Messina, της οποίας η στήριξη στην πρόσταση ονοματοδοσίας υπήρξε καθοριστική. Η επίσημη πρόταση για την ονοματοδοσία είχε υποβληθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Darebin πέρυσι από την αδελφότητα «Παπαφλέσσας», του οποίου οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στην περιοχή και στόχος ήταν να αναγνωριστεί η συμβολή της ελληνικής κοινότητας στην περιοχή.

Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει ο «Παπαφλέσσας», η γιορτή θα ξεκινήσει με ειδική τελετή, ενώ θα υπάρξει επίσης παραδοσιακή μουσική και τυπική μεσσηνιακή κουζίνα.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα το Σάββατο 22 Οκτωβρίου μεταξύ 1 και 3.30μ.μ. στο προάστιο του Thornbury.

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή Νέος Κόσμος) ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button