Υγεία

Στη συζήτηση για τα σπάνια νοσήματα σε Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Παναγιώτης Χαλβατσιώτης

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, “ο Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας Παναγιώτης Χαλβατσιώτης επισκέφθηκε την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, προσκεκλημένος από τον Ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο, με σκοπό να συμμετέχει στη συζήτηση για τα σπάνια νοσήματα σε Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τα σπάνια νοσήματα αφορούν το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού και στην Ευρώπη υπολογίζεται να επιβαρύνουν τη ζωή 30.000.000 συνανθρώπων μας. Ο κ. Κυμπουρόπουλος ήταν και ο εμπνευστής αυτής της συζήτησης, εφόσον και ο ίδιος είναι πάσχων από ένα σπάνιο νόσημα και η συνάντηση διοργανώθηκε από την Eurordis ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Σπανίων Νοσημάτων που έχει ανακηρυχθεί η 28 Φεβρουαρίου.

Μιλήσαμε για την έρευνα, την καινοτομία, την πρόληψη και τις κοινωνικές παροχές για τα άτομα με σπάνια νοσήματα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μέχρι τώρα διαθέσει κοινοτικούς πόρους περισσότερους από 1,4 εκατομμύρια ευρώ σε καινοτόμα ερευνητικά προγράμματα σχετικά με τα σπάνια νοσήματα. Η Eurordis που συντονίζει τις Ευρωπαϊκές προσπάθειες είναι μια μη κερδοσκοπική συμμαχία 800 ενώσεων ασθενών με σπάνια νοσήματα από 70 χώρες”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button