ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Στις προτεραιότητες του Δήμου Τριφυλίας ο Περιφερειακός Δακτύλιος των Γαργαλιάνων

Με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα συναντήθηκε σήμερα το πρωί, στην Τρίπολη, ο Δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης, όπου ανάμεσα στα άλλα έργα που αφορούν την Τριφυλία, ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη πως στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής βρίσκεται και ο Περιφερειακός Δακτύλιος των Γαργαλιάνων.

Περιφερειακός Δακτύλιος των Γαργαλιάνων

Ο κ. Λεβεντάκης ανέφερε πως μπαίνει σε προτεραιότητα ο περιφερειακός των Γαργαλιάνων και μέχρι τέλος του μήνα θα έχει τελειώσει η μελέτη από την τεχνική υπηρεσία του δήμου για να την “πάει” στον Περιφερειάρχη, καθώς με το έργο αυτό θα επιτευχθεί η αποσυμφόρηση της πόλης από τη διερχόμενη από το κέντρο κυκλοφορία των επιβατικών αλλά και βαρέων οχημάτων.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια στα «συρτάρια».

Θυμίζουμε πως το έργο αφορά την κατασκευή δρόμο μήκους 3,9 περίπου χιλιομέτρων, με 2 λωρίδες κυκλοφορίας, χωρητικότητας 2.800 οχημάτων την ώρα. Η αρχή του έργου βρίσκεται κοντά στην ανατολική είσοδο της πόλης επί της υφιστάμενης εθνικής οδού Γαργαλιάνοι – Χώρα, όπου και θα δημιουργηθεί ο 1ος κόμβος. Ο περιφερειακός συνεχίζοντας ευθεία, συναντά το λόφο “Χονδροβούνι”, τον οποίο στη συνέχεια περιβάλλει περνώντας 80 μέτρα νότια – ανατολικά της νέας δεξαμενής του δήμου. Με κατεύθυνση νότια συναντά κάθετα το δρόμο Γαργαλιάνοι – Λεύκη. Στη συνέχεια αρχίζει να στρίβει δυτικά διερχόμενος το λόφο των εγκαταστάσεων του ΟΤΕ, περνώντας 100 μέτρα νότια απ’ αυτές. Στρίβοντας με κατεύθυνση βορειοδυτική συναντά τη νέα νοτιοδυτική είσοδο της πόλης και στη συνέχεια την οδό Γαργαλιάνων – Βρωμονερίου, την οποία και ακολουθεί έως τη σημερινή δυτική είσοδο (από Φιλιατρά) της πόλης, όπου δημιουργείται κυκλικός κόμβος.

Ο κ. Λεβεντάκης μιλώντας για τα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν, ανέφερε πως στην επόμενη Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας αναμένεται να «περάσει» το έργο που αφορά τις συμπληρωματικές εργασίες στο λιμάνι της Κυπαρισσίας. Αναφορά έγινε και για το λιμάνι του Μαράθου, όπου η Περιφέρεια έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες δημοπράτησης του έργου. Ο κ. Λεβεντάκης ανέφερε ότι για το δρόμο Κυπαρισσία – Γαργαλιάνοι, όπως του είπε ο κ. Νίκας, θα διατεθεί 1,5 εκ. ευρώ σε βελτιώσεις, ενώ προχωρά η συμπληρωτική σύμβαση για το προβληματικό σημείο που πλημμυρίζει στο δρόμο Φιλιατρά – Μαραθόπολη. Επίσης, ο δήμος Τριφυλίας θα προμηθευτεί ένα ακόμη γκρέιντερ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου (ήδη έχει πάρει ένα γκρέιντερ και μία μπουλντόζα).

Κλείνοντας, ο κ. Λεβεντάκης αναφερόμενος στον κ. Νίκα είπε με έμφαση πως:

«Αυτά που μου είχε υποσχεθεί από την αρχή ο άνθρωπος αυτός και την αγάπη του και τη συμπαράστασή του στη Τριφυλία την αποδεικνύει με κάθε τρόπο και τον ευχαριστούμε όλοι οι Τριφύλιοι, εγώ σαν δήμαρχος και όλοι οι Τριφύλιοι».

 

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. Δήμαρχοι και Περιφεριάρχη στηρίξτε επιτέλους τον αγώνα των Ηλείων για τον δρόμο Πύργος-Τσακώνα. Αυτό είναι το κομβικό σημείο για όλη την Τριφυλία. Τα υπόλοιπα έπονται. Ούτε μία σχετική δήλωση δεν έχετε κάνει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button