Αθλητικά

Στον αέρα το πρωτάθλημα – Τι δήλωσε ο υφ. Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, έκανε λόγο στη δήλωσή του για «Εικόνες όπου παράγοντες μπαίνουν οπλοφορώντας στους αγωνιστικούς χώρους», για  «φαινόμενα που απαιτούν γενναίες αποφάσεις» και για  «προσπάθεια εξυγίανσης του ποδοσφαίρου απέναντι σε πανίσχυρους αντιπάλους και κατεστημένα κυκλώματα».

Ο επίλογός του δίνει το στίγμα της επόμενης ημέρας: «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας εκτρέψει από το στόχο μας, ακόμη κι αν χρειαστεί σε συνεννόηση με την UEFA να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις».

Και η αλήθεια είναι ότι το πρωτάθλημα βρίσκεται στον αέρα! Από σήμερα (Δευτέρα 12/3) αναμένεται να ανοίξει κύκλος συζητήσεων μεταξύ UEFA, κυβέρνησης, ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκας. Η διακοπή του πρωταθλήματος για μια εβδομάδα, η οποία ουσιαστικά θα δώσει «περιθώριο» τριών εβδομάδων μέχρι την επόμενη αγωνιστική λόγω του φιλικού αγώνα Ελλάδα – Ελβετία στις 23/3, είναι πάρα πολύ πιθανό ενδεχόμενο.

Τι θα συμβεί σ’ αυτές τις 20 ημέρες αν τελικά επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο, δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί. Ομως σίγουρα οι επικεφαλής της ΠΔΕ, ο Γιώργος Βασιλειάδης και τα αρμόδια στελέχη της UEFA σκέφτονται πολλά. Ποια θα είναι η επιλογή τους, θα φανεί τις επόμενες μέρες.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

«Οι σημερινές εικόνες πληγώνουν πρώτα από όλα τους φίλους του ΠΑΟΚ και κατ επέκταση όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου.

Εικόνες οπου παράγοντες μπαίνουν οπλοφορώντας στους αγωνιστικούς χώρους μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω.

Τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα απαιτούν γενναίες αποφάσεις.

Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια εξυγίανσης του ποδοσφαίρου απέναντι σε πανίσχυρους αντιπάλους και κατεστημένα κυκλώματα. Και φέτος μετά από χρόνια είχαμε το πιο συναρπαστικό και πιο δίκαιο πρωτάθλημα. Δε πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας εκτρέψει από το στόχο μας, ακόμη κι αν χρειαστεί σε συνεννόηση με την ΟΥΕΦΑ να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις».

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον ΠΑΟΚ, ο Κομίνης έκλεισε το φύλλο αγώνα, με νικητή τον ΠΑΟΚ με 1-0 και εις βάρος της ΑΕΚ, για το γεγονός ότι οι «κιτρινόμαυροι» αρνήθηκαν να βγουν στον αγωνιστικό χώρο για να συνεχιστεί ο αγώνας, για λόγους ασφαλείας.

Η πλευρά της ΑΕΚ υποστηρίζει ότι το γκολ του ΠΑΟΚ μέτρησε, αλλά ότι η διακοπή οφείλεται στην είσοδο του Ιβάν Σαββίδη. Συγκεκριμένα, η ΑΕΚ αναφέρει ότι η διακοπή του αγώνα οφείλεται στη «βίαιη εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο».

Η απόφαση του διαιτητή

Την ώρα που η ακριβής τύχη της αναμέτρησης δεν έχει οριστεί – σε αναμονή σύνταξης και ανακοίνωσης του φύλλου αγώνα – έγινε γνωστό ότι ο διαιτητής, Γιώργος Κομίνης, μέτρησε τελικά το γκολ του Φερνάντο Βαρέλα.

Ο κεντρικός αμυντικός από το Πράσινο Ακρωτήρι σκόραρε στο 89′, τελικά το γκολ μέτρησε, στη συνέχεια και ύστερα από διαβούλευση με τον βοηθό του αποφάσισε να μην το μετρήσει, θεωρώντας ότι ο Μαουρίσιο ων σε θέση οφσάιντ επηρέασε τη φάση. Τελικά, η απόφαση για κατακύρωση του γκολ ελήφθη στα αποδυτήρια από τον διαιτητή.

 

 

Πηγή: Sport24

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button